Gå videre til innhold
Isha Khan (14) og Hassan Ibrahim Noor (15) i vinterferiejobb på Oppsalhjemmet. Prosjektleder Maren Frøskeland i midten.
Isha Khan (14) og Hassan Ibrahim Noor (15) i vinterferiejobb på Oppsalhjemmet. Prosjektleder Maren Frøskeland i midten.

Blogginnlegg -

Vinterferiejobben – nytt jobbtiltak for ungdom

For første gang har Bydel Stovner hatt et jobbtilbud for ungdom i vinterferien. Vinterferiejobben gir 14- og 15-åringer i bydelen en mulighet til å bli kjent med arbeidslivet.

– Jeg søkte om vinterferiejobb fordi det er gøy å ha en jobb og få en tidlig erfaring med arbeidslivet. Jeg ville blir mer kjent med bydelen og nærmiljøet mitt, sier Haija Ma Dukuray (15).

Haija har jobbet hos prosjektet Innbyggerbasen hos Bydel Stovner, og på bydelstorget på Stovner-senteret. På Innbyggerbasen har hun hjulpet til på aktiviteter som barseltreff og Naboprat, og 15-åringen lagde og organiserte vinterquiz for barneskolebarn på bydelstorget.

– Vinterferiejobben her har lært meg å være kreativ og selvstendig. Jeg måtte komme på ideer og lage planer. Selv om jeg måtte stå opp tidlig i ferien har det vært verdt det, smiler Haija.

En reell jobbsøkerprosess

Fra før har Bydel Stovner hatt sommerjobb, høstjobb og julejobb for ungdom, og i år er altså jobb-tiltakene utvidet med vinterferiejobb. Sommerjobben er for unge fra 15 til 23 år, mens vinterferiejobben er forbeholdt 14- og 15-åringene. Én uke med feriejobbing gir ungdomsskoleelevene et bedre tilpasset møte med arbeidslivet.

28 ungdommer, samt to unge voksne som arbeidsledere, fikk vinterferiejobb. Til sammen 121 ungdommer søkte om jobb, hvor av 67 ble innkalt på intervju. Alle ungdommene måtte skrive skikkelig jobbsøknad og CV, noe som gir dem en erfaring i seg selv.

– Vinterferiejobben lærer 14- og 15-åringene om hva arbeidslivet består av. Ungdommene har fått en felles opplæring om rettigheter og plikter i forkant, det er sånt man ikke kan så mye om når man er 14 år. Målet er at dette kan hjelpe ungdommene videre i livene deres, de har fått en smak av arbeidslivet og noe å sette på CV-en, sier Maren Frøskeland, prosjektleder for vinterferiejobben.

– Alle ungdommene har vært gjennom en reell prosess for å få jobben, og lagt inn en stor innsats for å komme dit.

– Fint å jobbe

De fleste ungdommene ha hatt vinterferiejobb hos Bydel Stovners tjenester, som barnehager, vaktmesterarbeid hos driftsseksjonen og på bydelstorget. Noen har også jobbet med service og handel på Stovner Senter, som hos Mester Grønn og Baker Nordby, og flere hos den frivillige organisasjonen Lif Laga.

Hassan Ibrahim Noor (15) og Isha Khan (14) fikk prøve seg som trivselsverter på sykehjemmet Oppsalhjemmet. Mye av jobben var å være sammen med beboerne under måltider og ulike aktiviteter som spill og musikk.

– Det er fint å jobbe her. Vi blir kjent med de eldre, og får høre historier fra da de var unge. Jeg søkte om vinterferiejobb fordi det hørtes spennende ut, sier Isha, som går på Tokerud ungdomsskole.

Bydel Stovner betaler lønning til ungdommene, mens arbeidsgiverne står for opplæring. Vinterferiejobben er finansiert av Bydelens satsing for å forebygge utenforskap og frafall i skolen blant ungdom.

– Ikke minst er det bra at mange arbeidsgivere har vært positive til vinterferiejobben, og gitt ungdommene muligheten for jobb. Det betyr mye, sier prosjektleder Maren Frøskeland.

Haija Ma Dukuray (15) fra Haugenstua har hatt vinterferiejobb på Innbyggerbasen og bydelstorget hos Bydel Stovner.

Emner

Kategorier

Regions

Kontakter

Thomas Wrigglesworth

Thomas Wrigglesworth

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 95877882

Relatert innhold

Bydel Stovner

Bydel Stovner er en grønn og levende bydel nord i Groruddalen i Oslo. Vi vil være et trygt og inkluderende lokalsamfunn som innbyr til aktivitet, sosialt engasjement og dialog. Vi yter tjenester innen eldreomsorg, oppvekst, sosiale tjenester, helse og en rekke andre av kommunens oppgaver til befolkningen på Stovner.
For å sikre best mulig og riktigst mulige tjenester er vi opptatt av å stadig utvikle våre tjenester sett fra innbyggernes behov. Vi har ambisjoner om å være med på den store digitale utviklingen i samfunnet, slik at våre tjenester til enhver tid er så gode som mulige.

Bydel Stovner
Karl Fossums vei 30
0985 Oslo