Gå videre til innhold
Nezhla (16) og Dilogen (17) fikk sommerjobb gjennom Bydel Stovner og jobber i butikken Normal på Stovner-senteret.
Nezhla (16) og Dilogen (17) fikk sommerjobb gjennom Bydel Stovner og jobber i butikken Normal på Stovner-senteret.

Blogginnlegg -

Populært med sommerjobb i Bydel Stovner

– Det betyr masse for meg at jeg har fått sommerjobb, jeg får attest og referanse, da kan jeg lettere få meg jobb seinere. Det sier Nezhla Ghafoori (16), en av 300 ungdommer som har sommerjobb i Bydel Stovner i år.

Sammen med Dilogen Kamalarajan (17) bruker hun de siste ukene av sommerferien på å jobbe i butikken Normal på Stovner Senter. Her fyller de på varer, hjelper kunder og betjener kassa.

– Jeg søkte om sommerjobb for å få erfaring. Jeg er veldig motivert for å jobbe her, fordi det er veldig koselig her, og man får erfaring med veldig mye, sier Nezhla. 

Sommerjobben er et tilbud for ungdom fra 15-23 år som bor i Stovner bydel. Til årets sommerjobb kom det inn 731 søknader, og 430 ungdommer fikk innkalling til intervju.

Mange mulige arbeidsgivere

– Vi har 51 arbeidsplasser som tilbyr jobb denne sommeren. Tilgangen på arbeidsplasser har vært god, det er flere nye arbeidsplasser som ikke har vært med tidligere år, og noen flere plasser enn det vi kan fylle, forteller prosjektleder for sommerjobb i Bydel Stovner,  Sunniva Opsahl.

Det er i hovedsak private arbeidsgivere innen salg og service som tilbyr jobb, men også noen etater i Oslo kommune. I Bydel Stovner tilbyr 13 tjenestesteder sommerjobb, deriblant flere barnehager. Ungdommene jobber både i Stovner bydel og ellers i Stor-Oslo. 

Arbeidsoppgavene er varierte - alt fra salg og service, mat og matservering, vedlikehold av grøntområder i bydelen, sommerskole, barnehage, treningssenter, sykehjem og renhold.

Jobb-mulighet etterpå

Ungdommene med sommerjobb skal komme i tillegg til ordinært ansatte, men fyller en viktig rolle for bedriftene og arbeidstedet med å avlaste faste ansatte og bistå gjennom ferieavviklingen. Bydelen betaler lønna for ungdommene, mens arbeidsgiverne står for opplæring.

– Tilbakemeldingene fra arbeidsgiverne er jevnt over positive. Vi opplever at en del av ungdommene også får tilbud om videre jobb når sommerjobben er ferdig, sier Sunniva Opsahl.


Sommerjobben går i to puljer, og hver ungdom får jobbe i tre uker. Alle ungdommene blir forberedt til sommerjobben på Jobbsenter for unge på Stovner, og får sin egen kontaktperson i bydelen som følger opp arbeidstakeren og arbeidsgiveren.

– Sommerjobb gir Stovner-ungdom en fot inn i arbeidslivet, og blir en nyttig erfaring når de skal søke seg jobber seinere, sier Sunniva Opsahl, prosjektleder for sommerjobb i Bydel Stovner. 


Tre team med ungdommer, i to puljer, har hatt sommerjobb med grønt vedlikehold som beskjæring, gressklipping og luking rundt omkring i Stovner bydel.

Emner

Kategorier

Regions

Pressekontakt

Thomas Wrigglesworth

Thomas Wrigglesworth

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 95877882
Sarah Pierstorff

Sarah Pierstorff

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver 99011088

Relatert innhold

Bydel Stovner

Bydel Stovner er en grønn og levende bydel nord i Groruddalen i Oslo. Vi vil være et trygt og inkluderende lokalsamfunn som innbyr til aktivitet, sosialt engasjement og dialog. Vi yter tjenester innen eldreomsorg, oppvekst, sosiale tjenester, helse og en rekke andre av kommunens oppgaver til befolkningen på Stovner.
For å sikre best mulig og riktigst mulige tjenester er vi opptatt av å stadig utvikle våre tjenester sett fra innbyggernes behov. Vi har ambisjoner om å være med på den store digitale utviklingen i samfunnet, slik at våre tjenester til enhver tid er så gode som mulige.

Bydel Stovner
Karl Fossums vei 30
0985 Oslo