Gå videre til innhold
Takket være samfunnsengasjerte arbeidsgivere får ungdom nyttige erfaringer gjennom Julejobben i Bydel Stovner.
Takket være samfunnsengasjerte arbeidsgivere får ungdom nyttige erfaringer gjennom Julejobben i Bydel Stovner.

Blogginnlegg -

Julejobben er i gang

Forrige uke hadde 18 unge voksne sin første arbeidsdag gjennom Julejobben i Bydel Stovner. Blant arbeidsgiverne som tar imot ungdommer finner vi blant annet Jysk, Kitch'n, Coop Mega, Normal, samt flere barnehager i bydelen.

Jobbsenter for unge har gjennomført intervjuer, hatt opplæring i arbeidslivets forventninger og plikter, og rekruttert arbeidsgivere.

– Dette er arbeidsgivere som tar sosialt ansvar og vil være med på å gi unge et godt møte med arbeidslivet, forteller prosjektleder for Ung hverdag, Sunniva Opsahl.

Og det er mange arbeidsgivere som tar imot ungdommer, som Jysk, Kitch'n, Coop Mega, Xtra, Normal, flere barnehager i bydelen, McDonald's og Pizzabakeren. Felles for dem alle er at de ønsker å bidra til at unge får vist seg som ressurser i arbeidslivet, og har en meningsfull hverdag med erfaringer de kan vokse på.

– Gjennom Julejobben får Jobbsenter for unge en sjanse til å bli kjent med noen av de flotte ungdommene som bor i bydel Stovner, og de promoterer Stovner-ungdom på en svært god måte, sier Opsahl.

Glad for tilbudet

Julejobben er et tilbud for ungdom som for tiden ikke er i jobb eller utdanning, og som ønsker en sjanse til å jobbe fulltid en måned hos en arbeidsgiver. De ansettes og lønnes av Bydel Stovner, mens arbeidsgiver står for opplæring og oppfølging på arbeidsplassen. Målet er å få jobb videre etter arbeidsperioden.

Mohammed (21) forteller at han er veldig glad for at bydelen har et slikt tilbud, hvor man kan lære om jobb og få en smakebit fra arbeidslivet, før man har bestemt hva man skal bli.

– Jeg var i praksis som lærling. Da jeg fant ut at det ikke var noe for meg, så er jeg veldig glad for å kunne bruke tiden min på noe nyttig, i stedet for å gå hjemme og vente på ny skoleplass.

Emner

Kategorier

Regions

Kontakter

Thomas Wrigglesworth

Thomas Wrigglesworth

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 95877882

Relatert innhold

Bydel Stovner

Bydel Stovner er en grønn og levende bydel nord i Groruddalen i Oslo. Vi vil være et trygt og inkluderende lokalsamfunn som innbyr til aktivitet, sosialt engasjement og dialog. Vi yter tjenester innen eldreomsorg, oppvekst, sosiale tjenester, helse og en rekke andre av kommunens oppgaver til befolkningen på Stovner.
For å sikre best mulig og riktigst mulige tjenester er vi opptatt av å stadig utvikle våre tjenester sett fra innbyggernes behov. Vi har ambisjoner om å være med på den store digitale utviklingen i samfunnet, slik at våre tjenester til enhver tid er så gode som mulige.

Bydel Stovner
Karl Fossums vei 30
0985 Oslo