Gå videre til innhold
Lokale ungdommer er rekruttert som trygghetsverter for NFF Oslo.
Lokale ungdommer er rekruttert som trygghetsverter for NFF Oslo.

Blogginnlegg -

Jobbsenter for unge på Stovner: En ressurs for arbeidsgivere


Jobbsenter for unge på Stovner har gjennom sommeren og høsten vært involvert i flere rekrutteringsprosesser, hvor vi har bistått arbeidsgivere med å ansette ungdom fra bydelen.

Trygghetsverter

Jobbsenteret har jobbet tett med Norges Fotballforbund Oslo (NFF Oslo), og deres nye tiltak med trygghetsverter på fotballkamper. Prosjektleder for samfunns- og verdiarbeid i NFF Oslo, Tine Grødahl, er strålende fornøyd med innsatsen til Jobbsenteret:

– De har stått for alt arbeidet med rekruttering, fra utlysning til intervjuer. Vi har fått trygghetsverter servert på et sølvfat, og kunne ikke vært mer fornøyd.

Trygghetsverter skal bidra til å sikre at flest mulig får en positiv opplevelse av fotballen. Trygghetsvertene er unge mennesker fra Groruddalen og Søndre Nordstrand, som er til stede på utvalgte kamper, for å lage en best mulig ramme rundt kampen. Per nå har Jobbsenteret vært med på å rekruttere og ansette 20 unge fra ulike bydeler i Oslo. Disse har blitt kurset i rollen som trygghetsverter, og gjennomført konflikthåndteringskurs. De vil være synlige på kamper med gule vester med «Trygghetsvert».

– Vi vurderer å utvikle samarbeidet med Jobbsenteret til også andre roller som vi trenger flere ressurser inn i, så vi håper vi kan opprettholde dialogen fremover, sier Grødahl.

Trygghetsvertene har gjennomgått kurs for å kunne gjøre jobben på en god måte

Bydelsverter

Jobbsenteret har også bidratt i ansettelsen av de såkalte bydelsvertene på bydelstorget på Stovner Senter. Bydelsvertene er til stede på bydelstorget, og bistår innbyggerne med spørsmål de måtte ha. Det er også mulig å få hjelp til mer praktiske ting, som å kopiere, fylle ut søknader eller låne PC. Bydelstorget er et nytt service-tilbud for innbyggere i Bydel Stovner.

Prosjekteier for «En tilgjengelig bydel», som bydelstorget er en del av, Thomas Wrigglesworth, er svært fornøyd:

– Det er utrolig godt og trygt å ha et jobbsenter som har så gode kontakter og nettverk blant ungdom i bydelen, sier Wrigglesworth.

– Det gjør min jobb mye enklere, og det setter jeg veldig pris på, legger han til.

Miljøarbeidere på Deichman Stovner og «Digitale mentorer»

Jobbsenter for unge har også bidratt i ansettelsesprosessen til miljøarbeidere på Deichman Stovner. Miljøarbeiderne skal være til stede utenom Deichmans ordinære åpningstider, for å skape en hyggelig atmosfære for dem som bruker bibliotekets meråpent-tilbud.

I samarbeid med NAV har Jobbsenteret og prosjektet «Arbeid for alle» bidratt i ansettelsesprosessen av unge «Digitale mentorer». Dette er et tiltak for å øke datakunnskaper hos eldre med minoritetsbakgrunn, og har som mål at flere eldre skal beherske digitale verktøy og apper som er nyttige i hverdagen.

Emner

Kategorier

Regions

Kontakter

Thomas Wrigglesworth

Thomas Wrigglesworth

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 95877882

Relatert innhold

Bydel Stovner

Bydel Stovner er en grønn og levende bydel nord i Groruddalen i Oslo. Vi vil være et trygt og inkluderende lokalsamfunn som innbyr til aktivitet, sosialt engasjement og dialog. Vi yter tjenester innen eldreomsorg, oppvekst, sosiale tjenester, helse og en rekke andre av kommunens oppgaver til befolkningen på Stovner.
For å sikre best mulig og riktigst mulige tjenester er vi opptatt av å stadig utvikle våre tjenester sett fra innbyggernes behov. Vi har ambisjoner om å være med på den store digitale utviklingen i samfunnet, slik at våre tjenester til enhver tid er så gode som mulige.

Bydel Stovner
Karl Fossums vei 30
0985 Oslo