Gå videre til innhold
Sommerjobb med grønt vedlikehold i bydelen, til venstre. Til høyre, Amil (17) og Naima (17) som har sommerjobb på Deichman Stovner.
Sommerjobb med grønt vedlikehold i bydelen, til venstre. Til høyre, Amil (17) og Naima (17) som har sommerjobb på Deichman Stovner.

Blogginnlegg -

– Den beste sommerjobben jeg kunne få

– Dette er kanskje en av de beste jobbene du kan få. Det er rolig og hyggelig her, og alle de ansatte jeg jobber med er greie. Det sier Naima (17), en av 307 ungdommer som har sommerjobb i Bydel Stovner sommeren 2023.

Naima og Amil (17) startet i sommerjobben på Deichman Stovner i slutten av juni. Her bidrar de i daglige aktiviteter på biblioteket, rydder bøker og hjelper besøkende.

Naima går på Bjerke videregående skole, og har lyst til å utdanne seg til barnevernspedagog.

– Her på Deichman får jeg truffet mange mennesker og vært sammen med barn, det tror jeg blir nyttig for det jeg skal jobbe med seinere, sier Naima.

Sommerjobben er et tilbud for ungdom i alderen 15 til 23 år, som bor i Stovner bydel. I år kom det inn cirka 740 søknader, og av disse gikk altså 307 gjennom nåløyet og fikk tilslag på sommerjobb.

Sommerjobben går i to puljer, med tre ukers jobbing per pulje. Første pulje startet 26.juni, mens pulje to starter 31.juli.

Grundige forberedelser

Det er Stovner jobbsenter for unge som organiserer sommerjobben. De rekrutterer de unge arbeidstakerne og finner arbeidsgivere til dem.

Ungdommene får grundig kursing på jobbsenteret før de starter i sommerjobben. De får opplæring i arbeidslivets rutiner og regler, som punktlighet, plikter, rettigheter og lønn, opplyser prosjektleder for sommerjobb for unge, Maren Frøskeland.

– Så langt har det gått veldig bra med sommerjobben i år, og de fleste arbeidsgiverne er godt fornøyde, forteller prosjektlederen.

Ungdommene har jobber innenfor handel og service, som i butikker på Stovner Senter, Strømmen og Lørenskog, hos MacDonalds og hos den frivillige organisasjonen Lif Laga. Noen er på sykehjemmene Stovnerskoghjemmet og Oppsalhjemmet, mens andre har jobb internt i Bydel Stovner, som i barnehager, dagsenteret for eldre i Vestlisvingen, bydelstorget og med grønt vedlikehold.

Blant ungdommene som har sommerjobb i pulje to, skal en gruppe jobbe med matservering under Øya-festivalen i august.


Maren Frøskeland er prosjektleder for sommerjobb for unge i Bydel Stovner.

Emner

Kategorier

Regions

Kontakter

Thomas Wrigglesworth

Thomas Wrigglesworth

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 95877882

Relatert innhold

Bydel Stovner

Bydel Stovner er en grønn og levende bydel nord i Groruddalen i Oslo. Vi vil være et trygt og inkluderende lokalsamfunn som innbyr til aktivitet, sosialt engasjement og dialog. Vi yter tjenester innen eldreomsorg, oppvekst, sosiale tjenester, helse og en rekke andre av kommunens oppgaver til befolkningen på Stovner.
For å sikre best mulig og riktigst mulige tjenester er vi opptatt av å stadig utvikle våre tjenester sett fra innbyggernes behov. Vi har ambisjoner om å være med på den store digitale utviklingen i samfunnet, slik at våre tjenester til enhver tid er så gode som mulige.

Bydel Stovner
Karl Fossums vei 30
0985 Oslo