Gå videre til innhold
Fotballskole på Rommensletta og Eplebua på Øvre Fossum gård har bidratt til å gjøre sommeren fin for mange barn og unge på Stovner.
Fotballskole på Rommensletta og Eplebua på Øvre Fossum gård har bidratt til å gjøre sommeren fin for mange barn og unge på Stovner.

Blogginnlegg -

Stovnersommeren 2021

Av «Unge ambassadører», Adchay, Maryama, Abdurahim og Merit. De unge ambassadørene er et bindeledd mellom Bydel Stovner og ungdom i bydelen. De rapporterer om aktiviteter for barn og unge i Bydel Stovner gjennom sommeren 2021.

2021 har vært et tungt år for veldig mange, spesielt de unge. Derfor har Bydel Stovner sørget for en ferie med ekstra aktivitet og moro. 

300 ungdommer har hatt sommerjobb gjennom bydelen, og Stovner jobbsenter har blant annet delt ut billetter til Tusenfryd, Rush Trampolinepark og Oslo Klatrepark. I tillegg har lokale virksomheter i bydelen som Stovner SK, Deichman, Stovner frivilligsentral, Wild X og Blokk 58 arrangert aktiviteter for barn hver uke i sommerferien.

Areej Faisal (16) er en av dem som har hatt sommerjobb gjennom bydelen i år. Hun har jobbet på Eplebua hos Lif Laga, hvor hun har solgt eplevafler.

– Til å være min første jobb, har jeg trivdes veldig godt her, forteller hun smilende.

Yahya Naser i full sving med treplanting, noe mange ungdommer i bydelen har hatt som jobb i sommer.


En annen som har hatt sommerjobb i Lif Laga er Yahya Naser (19). Han var arbeidsleder, og har vært ansvarlig for noen av ungdommene som har hatt sommerjobb hos Lif Laga. Denne sommeren var hovedoppgaven å plante 250 epletrær rundt i Oslo.

– Den følelsen jeg får av å plante epletrær og skape noe godt for nærmiljøet vårt, det setter jeg veldig pris på. Man får en god samvittighet, forteller Naser.

Mohamed Musse (17) og Ahmed Ali (17) er to av dem som hentet billetter til Tusenfryd og Rush Trampolinepark på Stovner jobbsenter for unge.

– Jeg synes det var heftig, sier Musse.

– Opplevelsen var ganske gøy, forteller Ali.

Videre forteller Musse at aktivitetstilbudene i sommer var bra, men at det kunne har vært noen endringer.

– Jeg skulle ønske dere hadde paintball-billetter og go-kart, forteller Musse.

Tusen takk til alle som har stått på og bidratt til en fin sommer for barn og ungdom på Stovner!


Allidrett for barn i Stovnerhallen, i regi av Stovner SK, har vært et av flere populære sommertilbud.


Emner

Kategorier

Regions

Pressekontakt

Thomas Wrigglesworth

Thomas Wrigglesworth

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 95877882
Sarah Pierstorff

Sarah Pierstorff

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver 99011088

Relatert innhold

Bydel Stovner

Bydel Stovner er en grønn og levende bydel nord i Groruddalen i Oslo. Vi vil være et trygt og inkluderende lokalsamfunn som innbyr til aktivitet, sosialt engasjement og dialog. Vi yter tjenester innen eldreomsorg, oppvekst, sosiale tjenester, helse og en rekke andre av kommunens oppgaver til befolkningen på Stovner.
For å sikre best mulig og riktigst mulige tjenester er vi opptatt av å stadig utvikle våre tjenester sett fra innbyggernes behov. Vi har ambisjoner om å være med på den store digitale utviklingen i samfunnet, slik at våre tjenester til enhver tid er så gode som mulige.

Bydel Stovner
Karl Fossums vei 30
0985 Oslo