Gå videre til innhold
«Julejobben» - en fot inn i arbeidslivet

Blogginnlegg -

«Julejobben» - en fot inn i arbeidslivet

Unge i bydelen ønsker seg jobb hele året, ikke bare en sommerjobb. Bydel Stovner tester nå derfor ut ulike jobbkonsepter for å gi unge fra Stovner en fot innenfor arbeidslivet.  Ett av disse tiltakene er «Julejobb».

– Unge i bydel Stovner ønsker seg jobb. Dette får vi daglig tilbakemeldinger om, forteller prosjektleder for prosjektet «Ung hverdag», Magali Hytten. Bydelen ønsker derfor å teste ut ulike jobbkonsepter, et av disse tiltakene er «Julejobb». 

– Vi har rekruttert inn arbeidsgivere innen salg - og servicebransjen som oppgir at de har rekrutteringsbehov i forbindelse med julehandel eller julebordsesong. Dette er blant annet på et fornemt hotell, i matbutikk, og i butikker som selger mye gaveartikler til jul, forteller Hytten.

Med «Julejobben» ønsket Bydelen å teste ut hvordan man kan nå dem som hverken er i utdannelse eller jobb. 

– Vi fikk 94 søknader til «Julejobben». Alle som oppfylte kriteriene om bosted, alder (15-23 år) og å være ledige både dag -og kveldstid ble kalt inn til intervju.

Av disse fikk 20 personer et jobbtilbud for fire uker i november. I forkant av jobboppstart ble det gjennomført to dager med obligatorisk opplæring i arbeidslivets forventninger. 

– Nå, halvveis inn i jobbeperioden ser vi tydelig at ungdommene har brukt det vi diskuterte i opplæringen. Det er gøy å høre at våre ungdommer jobber hardt, tar initiativ, lærer seg kollegenes navn raskt og er på plass i god tid før arbeidsdagen starter, smiler Hytten.

Magali Hytten er prosjektleder for «Julejobben» og «Ung hverdag».

Emner

Kategorier

Regions

Pressekontakt

Thomas Wrigglesworth

Thomas Wrigglesworth

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 95877882
Sarah Pierstorff

Sarah Pierstorff

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver 99011088

Relatert innhold

Bydel Stovner

Bydel Stovner er en grønn og levende bydel nord i Groruddalen i Oslo. Vi vil være et trygt og inkluderende lokalsamfunn som innbyr til aktivitet, sosialt engasjement og dialog. Vi yter tjenester innen eldreomsorg, oppvekst, sosiale tjenester, helse og en rekke andre av kommunens oppgaver til befolkningen på Stovner.
For å sikre best mulig og riktigst mulige tjenester er vi opptatt av å stadig utvikle våre tjenester sett fra innbyggernes behov. Vi har ambisjoner om å være med på den store digitale utviklingen i samfunnet, slik at våre tjenester til enhver tid er så gode som mulige.

Bydel Stovner
Karl Fossums vei 30
0985 Oslo