Følg Bydel Stovner

Over 900 søkere til sommerjobb for ungdom i Bydel Stovner

Blogginnlegg   •   mar 24, 2021 08:18 CET

Bydel Stovner har fått 952 søknader til bydelens sommerjobb for ungdom. I fjor slo vi alle rekorder med litt over 500 søkere, i år er det nesten dobbelt så mange som ønsker seg sommerjobb gjennom bydelen.

Motivasjonen ungdommene oppgir for å søke sommerjobb er for eksempel «(…) fordi jeg ønsker å lære mer om arbeidslivet sånn at jeg er godt forberedt til fremtiden» eller for å ha «(…) noe fornuftig å gjøre i sommer». Penger og økonomisk selvstendighet nevnes også som motivasjon.

– Men det jeg synes er koseligst å lese er alle som nevner det å bidra positivt i samfunnet, hjelpe andre eller vise en positiv side ved Stovner-ungdommen som motivasjon, smiler prosjektleder Magali Hytten, som koordinerer sommerjobben.

Bydelen har foreløpig finansiering til å ansette ca. 200 ungdom i sommerjobb, men jobber samtidig med å finne arbeidsgivere som er med på en deling av lønnskostnadene, slik at vi kan øke antallet ungdom som får jobb. 

Ungdom mellom 15 og 23 år, bosatt i bydelen, kan søke om sommerjobb i Bydel Stovner. 

Læring om jobbsøkerprosessen

– Selv om ikke alle vil få en jobberfaring, har vi vært opptatt av at erfaringen de får gjennom å søke jobben skal være så god og reell som mulig, sier Magali. 

Derfor har alle måttet søke med CV og søknad, og alle som har gjort et hederlig forsøk med å skrive søknad og CV vil få tilbud om et individuelt jobbintervju. På denne måten vil mange flere enn bare de som blir ansatt få god kunnskap om hvordan hele jobbsøkerprosessen fungerer.

– Med 952 søkere skulle jeg virkelig ønske vi kunne ansatt enda flere, innrømmer Hytten, og hun oppfordrer derfor ungdommene til å også søke på andre utlyste stillinger. 

Den digitale jobbveiledningen på Jobbsenter for unge opprettholdes også, og så snart det er smittevernsmessig forsvarlig vil det være mulig med fysisk veiledning.

Et tverrfaglig team av ansatte i bydelen jobber med sommerjobbsatsningen.

– Det som motiverer oss er at ungdommene i Bydel Stovner som har levd under de tøffeste koronarestriksjonene i så lang tid, virkelig fortjener å få sitt ønske om jobb i sommer oppfylt, sier Magali engasjert.

Magali Hytten er prosjektleder for sommerjobb i Bydel Stovner