Følg Bydel Stovner

Ta en tur langs Tokerudbekken!

Blogginnlegg   •   sep 11, 2020 10:14 CEST

Treskulpturer gitt til Bydel Stovner av Bymiljøetaten

I sommer har Bymiljøetaten på oppdrag fra Bydel Stovner jobbet iherdig med å oppgradere deler av strekningen langs Tokerudbekken. Se så fint det er blitt!

I sommer har Bymiljøetaten på oppdrag fra Bydel Stovner jobbet iherdig med å oppgradere deler av strekningen langs Tokerudbekken. Bakgrunnen for oppgraderingene er at vi ønsker at turveien skal oppleves tryggere og mer oppholdsvennlig.

I bunnen av bekken, ved Groruddalen golfklubb, står det første av tre informasjonsskilt om artsmangfold og historie langs bekken. Det er også lagt ny plen.

Runder du hjørnet og begynner vandringen oppover langs bekken, vil du se at vi har åpnet opp gjerdet slik at du kan komme helt ned til bekken. Her er det også sådd gress og etablert sittelementer i form at store steinblokker.

Litt lengre opp langs bekken, er det etablert benker som står vendt innover mot bekken. Her er det også åpnet opp i vegetasjonen slik at bekken skal være mer synlig.

Midtveis langs bekken ble det i fjor etablert en rasteplass med bord, benker og grill. Rasteplassen er i sommer oppgradert med nytt gress, enda et bord med benker, og lyktestolper. Vi håper at armaturene kommer på plass før det blir ordentlig mørkt. 

I tillegg har Bymiljøetaten gitt oss tre kjempefine tre-skulpturer som står i utkanten av rasteplassen. Krokodillen og villsvinet er utskåret i Douglasgran, mens uglen er utskåret i robinia.

Øverst langs bekken, under broen som binder Vestli til Trondheimsveien, er det også satt opp to benker, sådd gress og plantet to trær. Bergpartiet ned mot bekken er også oppgradert slik at man kan gå helt ned til bekken. Her vil det også komme belysning.

Oppgraderingene er gjennomført i tett samarbeid med Bymiljøetaten, og finansiert av Bydel Stovner gjennom Groruddalssatsingsprosjektet, Utvikling av delbydel Vestli.

God tur!