Gå videre til innhold
Tokerudbekken er et av stedene du passerer i den kulturhistoriske løypa på Rommen/Vestli
Tokerudbekken er et av stedene du passerer i den kulturhistoriske løypa på Rommen/Vestli

Blogginnlegg -

Har du forslag til navn på ny rundløype på Rommen/Vestli?

Bydel Stovner og prosjektet Utvikling av delbydel Vestli arbeider i disse dager med å skilte en ny kulturhistorisk løype. Har du et forslag til navn på rundturen i Rommen/Vestli-området?

Den kulturhistoriske løypa går fra Fossumveien, opp langs Trondheimsveien og ned til Tokerudbekken. Tiltaket er et samarbeid med Groruddalen historielag og Rommen velforening. Nå ønsker vi innspill på hva rundløypa bør hete.

Send ditt forslag på e-post til inger.merete.wold@bsr.oslo.kommune.no - frist 15.november 2021

– Underveis i arbeidet har det dukket opp to forslag til navn, forteller prosjektleder Inger Merete Wold, «Rommirunden» og «Vaffelkroken».

«Rommirunden» tar utgangspunkt i hva området heter fra gammelt av, og er et kort og beskrivende navn. «Vaffelkroken»-navnet stammer fra andre verdenskrig. Visstnok skal engelske flygere ha syns at området lignet på et vaffelhjerte sett fra lufta.

Trondheimsveien er en historisk viktig vei for Oslo. Før i tiden var Trondheimsveien innfartsåre til hovedstaden for handelsreisende fra bygdene omkring. Det var derfor naturlig med både gårder og rasteplasser langs strekningen. Blant annet var Bånkallenga et sted hvor reisende kunne slukke tørsten og få seg noe å spise på veien.

Bånkallenga

Prosjektet vil, i samarbeid med Groruddalen historielag og Rommen velforening, sette opp informasjonsskilt som forteller om både gårder og andre historiske steder. Noen av dem er borte i dag, mens andre står fremdeles.

De kulturhistoriske skiltene som blir satt opp vil også kobles på eksisterende informasjonsskilt langs Tokerudbekken, og vil utgjøre en hyggelig rundløype som er tilgjengelig for de aller fleste. 

Rundløypa merket på kart

Emner

Kategorier

Regions

Pressekontakt

Thomas Wrigglesworth

Thomas Wrigglesworth

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 95877882
Sarah Pierstorff

Sarah Pierstorff

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver 99011088

Relatert innhold

Bydel Stovner

Bydel Stovner er en grønn og levende bydel nord i Groruddalen i Oslo. Vi vil være et trygt og inkluderende lokalsamfunn som innbyr til aktivitet, sosialt engasjement og dialog. Vi yter tjenester innen eldreomsorg, oppvekst, sosiale tjenester, helse og en rekke andre av kommunens oppgaver til befolkningen på Stovner.
For å sikre best mulig og riktigst mulige tjenester er vi opptatt av å stadig utvikle våre tjenester sett fra innbyggernes behov. Vi har ambisjoner om å være med på den store digitale utviklingen i samfunnet, slik at våre tjenester til enhver tid er så gode som mulige.

Bydel Stovner
Karl Fossums vei 30
0985 Oslo