Gå videre til innhold
Skilt i Rommirunden fra Nedre Rommen
Skilt i Rommirunden fra Nedre Rommen

Blogginnlegg -

Bli kjent med historie og natur langs Rommirunden

Rommirunden har fått skilt - nå kan du ta deg en rundtur og bli bedre kjent med historie og natur i Rommen/Vestli-området.

Den kulturhistoriske rundløypa Rommirunden går fra Fossumveien, opp langs Trondheimsveien og ned langs Tokerudbekken, og er cirka 7,5 kilometer lang. Turløypa er et samarbeid mellom Bydel Stovner-prosjektet Utvikling av delbydel Vestli, Groruddalen historielag,  Rommen vel og Bymiljøetaten. 

Langs turløypa kan du nå lese de nye skiltene om historiske steder ved Trondheimsveien, i tillegg til skiltene som allerede står langs Tokerudbekken som forteller om natur, plante- og dyreliv. 

Trondheimsveien har i flere hundre år vært en viktig innfartsåre til gamle Christiania og Oslo. En strekning med flotte gårdsbruk og historiske steder. Mange gårdsbruk og gamle bygninger er revet, men flere står fortsatt.

Tokerudbekken er et område med rikt fugle- og dyreliv og en særegen natur. Det er satt ut flere benker langs bekken. 

De nye skiltene forteller blant annet om Bånkall gård og Nedre Rommen gård, om Sveiva landhandel, husmannsplasser og steinalderfunn. Turstien er asfaltert og tilgjengelig for alle. Her kan du sykle, trille barnevogn eller ta deg en løpetur. 

Det planlegges en offisiell åpning av Rommirunden før sommeren, da blir det ulike aktiviteter for alle, blant annet skal gamle Sveiva landhandleri holde åpent. 

Skilt ved Bånkall gård. 

Skilt ved Tokerudbekken og Groruddalen golfklubb.

Skilt ved Romsås gård. 

Kart over Rommirunden.

Emner

Kategorier

Regions

Kontakter

Thomas Wrigglesworth

Thomas Wrigglesworth

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 95877882

Relatert innhold

Bydel Stovner

Bydel Stovner er en grønn og levende bydel nord i Groruddalen i Oslo. Vi vil være et trygt og inkluderende lokalsamfunn som innbyr til aktivitet, sosialt engasjement og dialog. Vi yter tjenester innen eldreomsorg, oppvekst, sosiale tjenester, helse og en rekke andre av kommunens oppgaver til befolkningen på Stovner.
For å sikre best mulig og riktigst mulige tjenester er vi opptatt av å stadig utvikle våre tjenester sett fra innbyggernes behov. Vi har ambisjoner om å være med på den store digitale utviklingen i samfunnet, slik at våre tjenester til enhver tid er så gode som mulige.

Bydel Stovner
Karl Fossums vei 30
0985 Oslo