Gå videre til innhold
Rundt 50 personer møtte opp ved rasteplassen langs Tokerudbekken 12.oktober.
Rundt 50 personer møtte opp ved rasteplassen langs Tokerudbekken 12.oktober.

Blogginnlegg -

Feiret ny rasteplass ved Tokerudbekken

Lørdag 12.oktober var det duket for åpningsfest ved rasteplassen langs Tokerudbekken. På programmet var det taler, mat og konsert. 

Vestlirådet, ved Jan Palma, Usman Hussain og Tommy Stürzel, var arrangør sammen med Bydel Stovner ved Groruddalssatsingens utvikling av delbydel Vestli. BU-leder Rashid Nawaz åpnet arrangementet, deretter fortalte deltaker i Vestlirådet Annstein Garnes om Tokerudbekken og Vestlirådets arbeid. 

Den lokale organisasjonen Hooyo Power (sterke mødre) ved Zahra Jama leverte somalisk fingermat til stor entusiasme fra de fremmøtte. Maten ble holdt varm på den nyetablerte grillen, som ble innviet for anledningen. Ellers var det kortreiste musikalske innslag ved Sarah og Marcus Calvert og Nalband.

Under arrangementet fortalte en nabo at den nye rasteplassen ble brukt som fotballbane i hans oppvekst. Barna hadde da også hopp- og slalåmbakke i hellingene ned mot bekken, og han var svært glad for tilretteleggingen for at området igjen tas i bruk.

Bydel Stovner, ved Groruddalssatsingens utvikling av delbydel Vestli, ønsker tilrettelegging av turveien langs Tokerudbekken, slik at området blir en møteplass for befolkningen. I dette arbeidet er Bymiljøetaten en viktig samarbeidspartner. 

Sammen med Bymiljøetaten er det ryddet langs Tokerudbekken både i 2018 og 2019, men på grunn av artsmangfoldet langs bekken er det begrenset hvor mye det kan ryddes. Informasjonsskilt som forteller om artsmangfoldet er bestilt, og vil snart komme på plass. I løpet av 2019 er det satt ut benker langs bekken, og det er etablert en rasteplass med sittegrupper, grill og søppelbøtte. Å gjøre Tokerudbekken mer tilgjengelig har også et folkehelseperspektiv. 

Vestlirådet er et råd tilknyttet Groruddalssatsingsprosjektet utvikling av delbydel Vestli. Det består av 12 frivillige som bor på Vestli. Rådet har et tredelt mandat: 

  • Gi råd til arbeidet med Groruddalssatsingens delprogram for nærmiljø i delbydel Vestli 
  • Bidra med lokalkunnskap og mobilisere lokale ressurser og relevante aktører 
  • Bidra til å informere om satsingen og skape entusiasme i befolkningen.

Emner

Kategorier

Regions

Kontakter

Thomas Wrigglesworth

Thomas Wrigglesworth

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 95877882

Relatert innhold

Bydel Stovner

Bydel Stovner er en grønn og levende bydel nord i Groruddalen i Oslo. Vi vil være et trygt og inkluderende lokalsamfunn som innbyr til aktivitet, sosialt engasjement og dialog. Vi yter tjenester innen eldreomsorg, oppvekst, sosiale tjenester, helse og en rekke andre av kommunens oppgaver til befolkningen på Stovner.
For å sikre best mulig og riktigst mulige tjenester er vi opptatt av å stadig utvikle våre tjenester sett fra innbyggernes behov. Vi har ambisjoner om å være med på den store digitale utviklingen i samfunnet, slik at våre tjenester til enhver tid er så gode som mulige.

Bydel Stovner
Karl Fossums vei 30
0985 Oslo