Gå videre til innhold
Hotel Bristol
Hotel Bristol

Nyhet -

- Den beste jobben vi kunne få

I november og desember har fem ungdommer hatt julejobb på ærverdige Hotel Bristol gjennom jobbsenteret på Stovner.

– Etter snart fire uker så føler jeg virkelig at jeg mestrer det jeg gjør. Jeg har jobbet med fire kolleger, og vi mener dette er den beste jobben vi kunne få, vi føler oss virkelig komfortable her.

Det sier 19 år gamle Aqib Ali Rubanis, som er en av ungdommene som har fått prøve seg i julejobb på Hotel Bristol.

Med «Julejobben» ønsket Bydelen og jobbsenteret å teste ut hvordan man kan nå dem som hverken er i utdannelse eller jobb.

På Hotel Bristol har ungdommen møtt en arbeidsgiver som tenker større om arbeid og innsats.

– Jeg tenker at Hotel Bristol og den store arbeidsplassen vi er har et samfunnsansvar, et ansvar for å gi alle som ønsker å bidra en mulighet. Da kommer det ikke an på CV, skolegang eller erfaringen, men mer om hvem du er og hva du vil gi, sier Gunnar Fure Sjølie, som er HR-sjef på hotellet.

Sjøli er godt fornøyd med innsatsen til ungdommene, og ønsker å fortsette med å gi ungdommer muligheter.

– Hvis vi kan gi disse ungdommene, og i fremtiden også flere, muligheten til å ta del i arbeidslivet og bidra til at alle føler seg nyttig, så tenker jeg at vi er på rett vei, fortsetter han.

Tett oppfølging fra jobbsenteret

Bydel Stovner tester ut ulike jobbkonsepter for å gi unge fra Stovner en fot innenfor arbeidslivet.

I forkant av jobboppstart ble det gjennomført to dager med obligatorisk opplæring i arbeidslivets forventninger.

Og julejobben svarer til forventningene for ungdommene.

– Det gøyeste er å snakke med nye mennesker og bli kjent med hotellet her. Det har bare blitt bedre og bedre, forteller Rubanis, som har fått prøve seg på varierte arbeidsoppgaver mens han har vært på Bristol.

– Jeg håper at flere ungdommer i Bydel Stovner tar sjansen og søker på for eksempel hotell- og butikkjobber, og viser at de tør å komme ut i arbeidslivet. Det er bedre å starte når man er yngre. Da får man flere gode erfaringer tidlig, fortsetter han.

Skryt for godt arbeid

Ursula Deutscher er husøkonom på Hotel Bristol og har fulgt de fem ungdommene tett.

– Jeg har fått stor hjelp av dem. Alle fikk en oppgave hver dag, så når de kom hver dag klokka sju, så visste de hvor de skulle være, hvilken avdeling de skulle til, og det har fungert veldig godt, sier Deutscher.

Deutscher tror også at ungdommene har lært mye.

– Her har de lært å ta ansvar, jobbe sammen og jobbe i team, og det er veldig, veldig viktig, sier hun.

Helt til slutt legger hun til at ungdommene kommer til å bli savnet, og at det er mange som jobber på hotellet som er blitt veldig glade i dem.

Emner

Kategorier

Regions

Pressekontakt

Thomas Wrigglesworth

Thomas Wrigglesworth

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 95877882
Sarah Pierstorff

Sarah Pierstorff

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver 99011088

Bydel Stovner

Bydel Stovner er en grønn og levende bydel nord i Groruddalen i Oslo. Vi vil være et trygt og inkluderende lokalsamfunn som innbyr til aktivitet, sosialt engasjement og dialog. Vi yter tjenester innen eldreomsorg, oppvekst, sosiale tjenester, helse og en rekke andre av kommunens oppgaver til befolkningen på Stovner.
For å sikre best mulig og riktigst mulige tjenester er vi opptatt av å stadig utvikle våre tjenester sett fra innbyggernes behov. Vi har ambisjoner om å være med på den store digitale utviklingen i samfunnet, slik at våre tjenester til enhver tid er så gode som mulige.

Bydel Stovner
Karl Fossums vei 30
0985 Oslo