Gå videre til innhold
Byråd Omar Gamal og BU-leder Rashid Nawaz  (t.v.) møtte Betty Eshete, Kaynat Khan, Faduma Khayre, Yasmina Hammani og Fatou Dibba på jobbsenteret. TIl høyre prosjektleder Iselin Glover.
Byråd Omar Gamal og BU-leder Rashid Nawaz (t.v.) møtte Betty Eshete, Kaynat Khan, Faduma Khayre, Yasmina Hammani og Fatou Dibba på jobbsenteret. TIl høyre prosjektleder Iselin Glover.

Nyhet -

Bydel Stovner satser på jobb for ungdom

– Bydel Stovners innsats for å skaffe ungdom jobb er noe andre kan lære av, sa byråd Omar Gamal da han besøkte Jobbsenter for unge på Stovner.

Bydelen har siden 2018 hatt en bred satsing på jobbrekruttering for ungdom, og i fjor ble Jobbsenter for unge etablert vegg-i-vegg med fritidsklubben Blokk 58 i Stovner senter 24b. Her er det åpent for ungdom hver onsdag, og jobbsenteret gir hjelp til å finne aktuelle jobber å søke på, og til skriving av CV og søknad. Et annet viktig oppdrag for jobbsenteret er å finne potensielle arbeidsgivere for ungdommene, både internt i bydelen og ellers i Oslo.

Medvirkning

For Bydel Stovner har det vært viktig at ungdommenes stemme skal bli hørt, derfor har medvirkning fra de unge har vært viktig i satsingen på Jobbsenter for unge. Bl.a. har ungdom intervjuet andre ungdommer på Stovner for å få høre hvilke ønsker og behov de har knyttet til det å skaffe seg jobb.

– Ungdom er framtida, og vi må bruke medvirkning fra dem for å få til gode tilbud som Jobbsenter for unge, sier Omar Gamal, som er byråd for arbeid, sosiale tjenester og mangfold.

Han fikk møte ungdommer fra Stovner videregående skole som har søkt seg jobber gjennom jobbsenteret, og som er veldig fornøyde med hjelpen de har fått der.

Det er en god følelse å ha en jobb og tjene egne penger, og viktig å kunne skaffe seg jobberfaring for å få andre jobber seinere, var blant tilbakemeldingene fra ungdommene.

Stor interesse

Jobbsenter for unge har den siste tiden gått bredt ut for å informere om tilbudet sitt. De ansatte har besøkt skoler i bydelen, og de har en egen Instagram-konto hvor de jevnlig legger ut ledige stillinger. Dette merkes på besøket, og det kommer stadig flere ungdommer i åpningstiden på onsdager.

I disse dager er det særlig sommerjobb som står på agendaen. Det er utlyst sommerjobber for ungdom i internt Bydel Stovner, med søknadsfrist 18.mars, og mange søkere har allerede meldt seg. Men mange ønsker seg også en deltidsjobb, Deichman Stovner og Iceland er blant arbeidsgiverne som har tatt inn ungdom via Jobbsenteret.

– Vi oppfordrer arbeidsgivere til å vise samfunnsansvar ved å tilby ungdommene våre en jobb. Og vi får tilbakemeldinger på at ungdommene gjør et godt inntrykk, sier prosjektleder ved jobbsenteret, Iselin Glover.

– Ungdom på Stovner vil jobbe, og da er det viktig at vi som politikere, både bydelsutvalg og byråd backer dem. Jeg er stolt av disse ungdommene, sier BU-leder for Stovner, Rashid Nawaz. 

Jobbsenter for unge er et tilbud for unge mellom 15 og 25 år i Bydel Stovner. Senteret gir veiledning om jobb, CV og søknad hver onsdag fra kl.13 – 18. Adresse Stovner senter 24. 


Byråd Omar Gamal var glad for å høre om erfaringene med å få seg jobb fra jentene på Stovner vg. skole. 

 

Emner

Kategorier

Regions

Kontakter

Thomas Wrigglesworth

Thomas Wrigglesworth

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 95877882

Relatert innhold

Bydel Stovner

Bydel Stovner er en grønn og levende bydel nord i Groruddalen i Oslo. Vi vil være et trygt og inkluderende lokalsamfunn som innbyr til aktivitet, sosialt engasjement og dialog. Vi yter tjenester innen eldreomsorg, oppvekst, sosiale tjenester, helse og en rekke andre av kommunens oppgaver til befolkningen på Stovner.
For å sikre best mulig og riktigst mulige tjenester er vi opptatt av å stadig utvikle våre tjenester sett fra innbyggernes behov. Vi har ambisjoner om å være med på den store digitale utviklingen i samfunnet, slik at våre tjenester til enhver tid er så gode som mulige.

Bydel Stovner
Karl Fossums vei 30
0985 Oslo