Gå videre til innhold
Fra venstre: Kevin Khan, Nkemdilim Okolo, Abubhakar Iftikhar og Kaynat Khan
Fra venstre: Kevin Khan, Nkemdilim Okolo, Abubhakar Iftikhar og Kaynat Khan

Blogginnlegg -

Unge ambassadører som bindeledd til unge

Fra ungdomsliv til arbeidsliv (tidligere Jobbsenter for Unge) har siden oppstarten i desember 2019 satset på medvirkning, for å sikre gode, tilrettelagte tilbud for målgruppen. De unge ambassadørene har som jobb å intervjue unge, bidra med egne innspill og refleksjoner, og informere om tilbudene på jobbsenteret. 

I tillegg er de delaktige i innholdsproduksjon til instagramkontoen @stovnerjobbsenter. Prosjektet er en del av Groruddalssatsingen. 

Unge Ambassadører blir ansatt for en sesong av gangen. Da ansettes to gutter og to jenter fra Stovner. En gjeng har jobbet på våren, en gjeng i sommer og i dag er det tredje runde med unge i jobb for prosjektet. 

Kevin Khan, Nkemdilim Okolo, Abubhakar Iftikhar og Kaynat Khan er nå en viktig del av arbeidet med å utarbeide digitale tilbud og SoME-strategi for jobbsenteret, som grunnet nye retningslinjer er stengt frem til 9 desember.

Unge og jobbsøking

I 2020 har det blitt gjennomført til sammen 279 ung-til-ung intervjuer ved hjelp av jobbsenterets unge ambassadører. Gjennom intervjuene har prosjektet fått viktig innsikt i unges forhold til jobb og jobbsøking, og i høst har de også undersøkt hvordan de opplever tilbudene på jobbsenteret. I tillegg intervjuet sommerens Unge ambassadører 163 personer i forbindelse med «stovnerdugnaden» om hvilke tilbud unge ønsket å benytte i sommer.

Prsojektleder Iselin Glover har stor tro på denne måten å binde bydel og unge tettere sammen: 

– Prosjektet opplever høy verdi av å ha unge ansatte som talspersoner og bindeledd mellom bydelen og målgruppen, som er unge fra 15-25 år. De kan gi en innsikt og ideer det ellers kan være vanskelig for oss voksne å få tak i. Tilbake får de god opplæring og kunnskap i agile prosjekter, intervjuer og medvirkning. 

Emner

Tags

Regions

Pressekontakt

Iselin Glover

Prosjektleder Jobbsenter for unge 477 90 878

Relaterte nyheter