Gå videre til innhold
HAUGEN AKS: Asma Hassan (20) fikk jobb hos Haugen aktivitetsskole.
HAUGEN AKS: Asma Hassan (20) fikk jobb hos Haugen aktivitetsskole.

Nyhet -

​Sommerdugnaden som satte spor

224 ungdommer var i jobb i Bydel Stovner i sommer. En av dem er Asma Hassan (20). Og for henne forandret sommerjobben alt.

For Asma kom nemlig tilbud om sommerjobben i grevens tid. Hun er nemlig ikke født og oppvokst på Stovner – men rundt 1552,2 kilometer unna. Og det var ikke lett å etablere seg i en helt ny del av landet.

– Da jeg flyttet fra Narvik til Stovner trengte jeg en deltidsjobb ved siden av videregående skole. Det var veldig vanskelig å få, forteller hun.

Hun fikk ikke napp på over ett år. En av hovedgrunnene var mangel på erfaring. Så kom beskjeden som skulle forandre alt.

– Jeg så utlysningen om sommerjobben i Bydel Stovner og var så heldig å komme på intervju og til slutt å få tilbud om sommerjobb i tre uker. Det var jeg så glad for.

Fikk en god nyhet

Hun, sammen med 223 andre ungdommer fra 15 til 23 år, fikk jobb i sommer. Da telefonen ringte fikk Asma beskjed om at hun skulle møte opp på Haugen aktivitetsskole tidlig en mandag morgen. Og det gjorde hun.

– Det var kjempegøy å jobbe med barna på aktivitetsskolen. Jeg var assistent i tre uker, sier hun.

Det skulle vise seg at hennes gode innsats på jobb ikke bare skulle gjelde for i sommer. Siste dag på jobb fikk hun tilbud om hun ville fortsette videre.

– Nå jobber jeg i 50 prosent stiling med barna hele uka, smiler Asma.

Til neste høst skal hun begynne på studier igjen. Da er planen å bli operasjonssykepleier.

Bruker friåret godt

I mellomtiden skal hun kose seg med jobben nå som hun har et friår etter videregående skole. Det var sommerjobben som gjorde det mulig å opparbeide seg erfaring.

– Det har vært veldig gøy til nå. Jeg har blitt kjent med alle barna, kollegene mine og sjefen. De er alle helt supre, smiler hun.

Målet for arbeidet i sommer var å skape meningsfulle aktiviteter til barn og unge i bydelen i sommerferien. Ikke alle har anledning til å reise bort i ferier. Det er heller ikke lett for ungdom å få seg jobb uten erfaring fra før. For Bydel Stovner er det å få folk i jobb en av de viktigste oppgavene, både nå og fremover. 87 jenter og 137 gutter fikk bryne seg på forskjellige oppgaver i sommer. 

Ga gode erfaringer

For bydelen ble dette en viktig investering. Ungdom fikk blant annet jobb på Stovner senter, Olavsgaard hotell, dagligvarebutikker i bydelen og omegn, i barnehager, på skoler, med Rusken og mye mer. Innsatsen i sommer har vært spesiell og åpnet flere dører til samarbeid, både mellom ansatte internt og ut mot ungdommen. Spesielt har sommerjobben gitt ungdom i bydelen verdifull arbeidserfaring – og tre uker de kan bruke i CV og søknad på vei mot drømmejobben.

Les evalueringen fra sommerjobben 2018 her

Emner

Kategorier

Pressekontakt

Thomas Wrigglesworth

Thomas Wrigglesworth

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 95877882
Sarah Pierstorff

Sarah Pierstorff

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver 99011088

Relatert innhold

Bydel Stovner

Bydel Stovner er en grønn og levende bydel nord i Groruddalen i Oslo. Vi vil være et trygt og inkluderende lokalsamfunn som innbyr til aktivitet, sosialt engasjement og dialog. Vi yter tjenester innen eldreomsorg, oppvekst, sosiale tjenester, helse og en rekke andre av kommunens oppgaver til befolkningen på Stovner.
For å sikre best mulig og riktigst mulige tjenester er vi opptatt av å stadig utvikle våre tjenester sett fra innbyggernes behov. Vi har ambisjoner om å være med på den store digitale utviklingen i samfunnet, slik at våre tjenester til enhver tid er så gode som mulige.

Bydel Stovner
Karl Fossums vei 30
0985 Oslo