Gå videre til innhold
TV-aksjonskomiteen på Stovner, fra venstre leder Sebastian Leite Snell, Emilie Heide og Tanya Gencay.
TV-aksjonskomiteen på Stovner, fra venstre leder Sebastian Leite Snell, Emilie Heide og Tanya Gencay.

Blogginnlegg -

Inviterer til digital dugnad mot plast i havet

De tradisjonsrike bøssebærerne er byttet ut med digitale bøssebærere i årets TV-aksjon «Et hav av muligheter». TV-aksjonskomiteen på Stovner er i full gang og håper mange i bydelen vil bidra til å bekjempe plast i havet.

TV-aksjonen til NRK går av stabelen 18.oktober, og det er koronapandemien og smittevernrestriksjonene som har satt en stopper for de vanlige bøssebærerne. TV-aksjonskomiteen på Stovner organiseres av Stovner frivilligsentral, og denne uka startet komiteen jobben med å rekruttere digitale bøssebærere.

– De som vil bli bøssebærere registrerer seg som vanlig på blimed.no. Der får de en personlig innsamlingsside på nett til å dele med sine nettverk, for eksempel på Facebook. Når de får spredd denne lenken, kan folk gi penger på nett eller mobiltelefon, forklarer Sebastian Leite Snell, leder for TV-aksjonskomiteen i Bydel Stovner.

Fra 15.september kan man registrere seg som bøssebærer, men innsamlingen av penger starter først 5.oktober, og er åpen helt fram til 1.november. Det betyr at innsamlingsperioden i år blir mye lenger enn tidligere år.

Informasjon ute blant folk

– Det blir viktig for oss å informere om hvordan folk kan bidra til TV-aksjonen i år, derfor skal vi ha flere stands på Stovner framover, både på senteret og utenfor Frivilligsentralen, sier Sebastian Leite Snell.

Hva med de eldre, som kanskje ikke er så digitale?

– Vi skal ha en informasjonsstand på TV-aksjonsdagen 18.oktober, hvor vi har fått lov til å ha en fysisk bøsse. De som helst vil gi kontanter kan komme hit og legge på penger, sier Snell.

Mottaker av TV-aksjonen 2020 er WWF Verdens naturfond, og deres prosjekter for å bekjempe plast i havet. Problemet med plast i havet er størst i Sørøst-Asia, derfor er aksjonsmidlene øremerket tiltak i Indonesia, Vietnam, Filippinene og Thailand. Målet er å redusere utslipp av plast til elver og hav med 7000 tonn årlig.

– Jeg syns det er veldig bra at TV-aksjonen går til en klima-sak i år, plast i havet er et alvorlig problem. Jeg tror også at en klima-sak som dette vil få flere ungdommer til å engasjere seg i årets TV-aksjon, sier 20 år gamle Snell, som trolig er en av Norges yngste komitéledere. Han har en oppfordring til slutt:

– Jeg håper vi kan få fram en fellesskapsfølelse hos folk på Stovner, selv om vi ikke får sett hverandre i år. Vi må stå sammen og se hverandre, selv om vi ikke sees fysisk.

Vil du bli digital bøssebærer for TV-aksjonen 2020? Meld deg på blimed.no.

Emner

Kategorier

Regions

Kontakter

Thomas Wrigglesworth

Thomas Wrigglesworth

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 95877882

Relatert innhold

Bydel Stovner

Bydel Stovner er en grønn og levende bydel nord i Groruddalen i Oslo. Vi vil være et trygt og inkluderende lokalsamfunn som innbyr til aktivitet, sosialt engasjement og dialog. Vi yter tjenester innen eldreomsorg, oppvekst, sosiale tjenester, helse og en rekke andre av kommunens oppgaver til befolkningen på Stovner.
For å sikre best mulig og riktigst mulige tjenester er vi opptatt av å stadig utvikle våre tjenester sett fra innbyggernes behov. Vi har ambisjoner om å være med på den store digitale utviklingen i samfunnet, slik at våre tjenester til enhver tid er så gode som mulige.

Bydel Stovner
Karl Fossums vei 30
0985 Oslo