Gå videre til innhold
TV-aksjonskomiteen på Stovner, fra venstre leder Sebastian Leite Snell, Emilie Heide og Tanya Gencay.
TV-aksjonskomiteen på Stovner, fra venstre leder Sebastian Leite Snell, Emilie Heide og Tanya Gencay.

Blogginnlegg -

Inviterer til digital dugnad mot plast i havet

De tradisjonsrike bøssebærerne er byttet ut med digitale bøssebærere i årets TV-aksjon «Et hav av muligheter». TV-aksjonskomiteen på Stovner er i full gang og håper mange i bydelen vil bidra til å bekjempe plast i havet.

TV-aksjonen til NRK går av stabelen 18.oktober, og det er koronapandemien og smittevernrestriksjonene som har satt en stopper for de vanlige bøssebærerne. TV-aksjonskomiteen på Stovner organiseres av Stovner frivilligsentral, og denne uka startet komiteen jobben med å rekruttere digitale bøssebærere.

– De som vil bli bøssebærere registrerer seg som vanlig på blimed.no. Der får de en personlig innsamlingsside på nett til å dele med sine nettverk, for eksempel på Facebook. Når de får spredd denne lenken, kan folk gi penger på nett eller mobiltelefon, forklarer Sebastian Leite Snell, leder for TV-aksjonskomiteen i Bydel Stovner.

Fra 15.september kan man registrere seg som bøssebærer, men innsamlingen av penger starter først 5.oktober, og er åpen helt fram til 1.november. Det betyr at innsamlingsperioden i år blir mye lenger enn tidligere år.

Informasjon ute blant folk

– Det blir viktig for oss å informere om hvordan folk kan bidra til TV-aksjonen i år, derfor skal vi ha flere stands på Stovner framover, både på senteret og utenfor Frivilligsentralen, sier Sebastian Leite Snell.

Hva med de eldre, som kanskje ikke er så digitale?

– Vi skal ha en informasjonsstand på TV-aksjonsdagen 18.oktober, hvor vi har fått lov til å ha en fysisk bøsse. De som helst vil gi kontanter kan komme hit og legge på penger, sier Snell.

Mottaker av TV-aksjonen 2020 er WWF Verdens naturfond, og deres prosjekter for å bekjempe plast i havet. Problemet med plast i havet er størst i Sørøst-Asia, derfor er aksjonsmidlene øremerket tiltak i Indonesia, Vietnam, Filippinene og Thailand. Målet er å redusere utslipp av plast til elver og hav med 7000 tonn årlig.

– Jeg syns det er veldig bra at TV-aksjonen går til en klima-sak i år, plast i havet er et alvorlig problem. Jeg tror også at en klima-sak som dette vil få flere ungdommer til å engasjere seg i årets TV-aksjon, sier 20 år gamle Snell, som trolig er en av Norges yngste komitéledere. Han har en oppfordring til slutt:

– Jeg håper vi kan få fram en fellesskapsfølelse hos folk på Stovner, selv om vi ikke får sett hverandre i år. Vi må stå sammen og se hverandre, selv om vi ikke sees fysisk.

Vil du bli digital bøssebærer for TV-aksjonen 2020? Meld deg på blimed.no.

Emner

Tags

Regions

Pressekontakt

Sarah Pierstorff

Sarah Pierstorff

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver 99011088

Relaterte nyheter