Gå videre til innhold
Adnan Ayanle, Sebastian Snell og Samira Hashi (komitéleder) fra TV-aksjonskomiteen på Stovner.
Adnan Ayanle, Sebastian Snell og Samira Hashi (komitéleder) fra TV-aksjonskomiteen på Stovner.

Blogginnlegg -

Vil du bli bøssebærer for TV-aksjonen Stovner?

Søndag 24.oktober går TV-aksjonen 2021 av stabelen. Komiteen for TV-aksjonen på Stovner er godt i gang, men etterlyser flere bøssebærere.

TV-aksjonen NRK 2021 går til Plan Internationals arbeid mot barneekteskap. Bekjempelse av barneekteskap fører til at flere jenter kan gå på skole, det forebygger av vold, overgrep og uønsket graviditet, og fremmer likestilling og utvikling.

Komiteen for TV-aksjonen Stovner jobber nå med å informere om aksjonen, og har blant annet hatt stands og besøkt skoler i bydelen. De har også hatt ringekvelder for å rekruttere bøssebærere til TV-aksjonen.

– Vi trenger flere bøssebærere, og jeg håper enda flere vil være med å støtte årets innsamling, som går til en veldig viktig sak. Jeg tror kampen mot barneekteskap er noe som kan engasjere mange, sier Samira Hashi (24), som er komitéleder for TV-aksjonen på Stovner.

Formålet for TV-aksjonen «Barn, ikke brud» er å hindre at jenter giftes bort som mindreårige i fem land der barneekteskap er utbredt praksis. Disse landene er Bangladesh, Nepal, Niger, Malawi og Mali.

Stovner frivilligsentral er ansvarlig for TV-aksjonen i Bydel Stovner. Pandemien gjorde at det ikke var fysiske bøsser under TV-aksjonen i fjor, kun digitale. I år blir det både fysiske og digitale bøsser.

– Det er bra at vi kan ha fysiske bøsser igjen i år, men jeg kan forstå hvis enkelte kan være skeptiske til å gå på døra til folk. Derfor er digital bøsse et godt alternativ. Det er jo også mulig å gi penger via Vipps og SMS, sier Samira.

Samira Hashi er lærerstudent og føler et stort personlig engasjement for årets TV-aksjon:

– Jeg er veldig engasjert i utdanning for barn, og at barn skal få være barn. Derfor er målet til TV-aksjonen med å stoppe barneekteskap utrolig viktig.

Vil du bli med som bøssebærer under TV-aksjonen NRK søndag 24.oktober? Meld deg på her.

Sebastian Snell fra TV-aksjonen på Stovner på informasjonsstand utenfor Stovner frivilligsentral. 

Emner

Kategorier

Regions

Pressekontakt

Thomas Wrigglesworth

Thomas Wrigglesworth

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 95877882
Sarah Pierstorff

Sarah Pierstorff

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver 99011088

Relatert innhold

Bydel Stovner

Bydel Stovner er en grønn og levende bydel nord i Groruddalen i Oslo. Vi vil være et trygt og inkluderende lokalsamfunn som innbyr til aktivitet, sosialt engasjement og dialog. Vi yter tjenester innen eldreomsorg, oppvekst, sosiale tjenester, helse og en rekke andre av kommunens oppgaver til befolkningen på Stovner.
For å sikre best mulig og riktigst mulige tjenester er vi opptatt av å stadig utvikle våre tjenester sett fra innbyggernes behov. Vi har ambisjoner om å være med på den store digitale utviklingen i samfunnet, slik at våre tjenester til enhver tid er så gode som mulige.

Bydel Stovner
Karl Fossums vei 30
0985 Oslo