Gå videre til innhold
Nimo Mohyadin (midten), leder for TV-aksjonen Stovner. Sebastian Snell (venstre) og Kamil Czarnecki (høyre) er bøssebærere under TV-aksjonen på søndag.
Nimo Mohyadin (midten), leder for TV-aksjonen Stovner. Sebastian Snell (venstre) og Kamil Czarnecki (høyre) er bøssebærere under TV-aksjonen på søndag.

Blogginnlegg -

TV-aksjonen på Stovner trenger bøssebærere

Søndag 20.oktober er det klart for TV-aksjonen, i år går innsamlingen til CARE og deres arbeid for å skape bedre liv for kvinner i verdens mest sårbare områder. TV-aksjonen på Stovner er godt i gang med forberedelsene, men trenger flere bøssebærere.

– Vi har om lag 80 bøssebærere per nå, men vi trenger til sammen rundt 140 personer til vår aksjon, sier leder for TV-aksjonen Stovner, Nimo Mohyadin. Hun og andre frivillige har tatt en ringerunde til tidligere bøssebærere og hatt stand på Stovner Senter, men fortsatt trenger de flere ildsjeler til søndagens innsamling.

– Jeg håper flere bøssebærere vil melde seg til oss. Det tar bare to timer å gå med bøsse, og årets formål er utrolig viktig, sier den 22 år gamle aksjonslederen på Stovner.

Bedre liv for kvinner

TV-aksjonen til CARE har som formål å gi 400 000 kvinner mulighet til å tjene sine egne penger, bestemme over egen kropp og få sin stemme hørt. I mange områder av verden har ikke kvinner de samme mulighetene og rettighetene som menn. I CAREs prosjekter vil disse kvinnene få mulighet blant annet til å spare penger og starte egen bedrift, bedre muligheter til å bestemme over egen kropp, og opplæring i politikk og lokaldemokrati.

TV-aksjonsmidlene går til CAREs arbeid i Niger, Mali, Den demokratiske republikken Kongo, Burundi, Rwanda, Myanmar, Afghanistan, Jordan og Palestina.

Innsamlingen til TV-aksjonen 2019 i Bydel Stovner skjer ikke bare med bøssebærere 20.oktober. En rekke bedrifter, foreninger og institusjoner bidrar også med egne innsamlinger. Blant annet skal Haugenstua dagsenter selge vafler og egenproduserte opptenningsruller til inntekt for TV-aksjonen på Haugenstua torg 18.oktober.

Personlig engasjert

Nimo Mohyadin er fersk som leder for TV-aksjonen Stovner, hun er stovnerjente og kjenner lokalmiljøet godt. Hun håper å rekruttere flere unge folk som bøssebærere, men understreker at man må være fylt 18 år. 

– Det er veldig bra med de erfarne bøssebærerne våre, men jeg håper også flere nye blir med, gjerne unge. Jeg kjenner mange på Stovner, jeg bruker nettverket mitt, og jeg tror i hvert fall alle vennene mine stiller opp, sier hun med et smil.

Den unge aksjonslederen med somalisk bakgrunn har et sterkt personlig engasjement for årets TV-aksjon.

– Mange av disse utfordringene kjenner jeg fra Somalia, det er bare få år siden kvinner der hadde vanskeligheter med å starte sin egen business, som eksempel. At kvinner kan stå på egne bein er så viktig, sier Nimo Mohyadin

– Stovner har stort mangfold. Det er mange her som kommer fra land der kvinner ikke har samme muligheter og rettigheter som menn – jeg håper dette gjør at mange vil engasjere seg i TV-aksjonen på søndag, avslutter hun.

Vil du bli bøssebærer? Registrer deg på www.blimed.no. Husk legitimasjon ved oppmøte søndag. 

Emner

Tags

Pressekontakt

Sarah Pierstorff

Sarah Pierstorff

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver 99011088

Relaterte nyheter