Følg Bydel Stovner

Utlånssentralen på Stovner er best i landet

Nyhet   •   apr 11, 2019 10:49 CEST

SKIUTSTYR: Barn, unge og voksne har siden januar kunnet låne skiutstyr til bruk i Liabakken - gratis. Det ble en stor suksess.

Siden BUA Stovner åpnet i januar har utlånssentralen vært åpent hver ettermiddag og helg (med unntak av én ettermiddag) frem til og med 31.mars. Det har blitt utlånt 1641 enheter. I mars var utlånssentralen best i landet! 

BUA har hatt omtrent 65 par med langrennsski og 65 par med slalåmski med alt av tilbehør tilgjengelig for barn, unge og voksne gjennom gratis utlån. Utlånssentralen har vært driftet av Høybråten og Stovner idrettslag (HSIL), som også eier og drifter Lia skisenter. Siden pågangen har vært så stor, har det også vært engasjert ungdommer gjennom bydelstiltaket «Ung i jobb» fire kvelder i uken.

En naturlig konsekvens av at våren er i anmarsj er en nedgang i aktivitet i alpinbakken, og følgelig lån av utstyr. BUA Stovner har derfor hatt sin siste åpningsdag denne sesongen. Nå skal tiltaket evalueres for videre arbeid.

Fra åpningsdagen 9.januar til og med 31.mars har det vært registrert 666 forskjellige låntakere, 1412 utlån og 4864 utlånte enheter. Tilbakemeldingene har vært gode. Det har vært et spesielt ønske hos flere av bydelens skoler om forskjellig utstyr, samt flere størrelser. På grunn av plassmangel har dette vært vanskelig å realisere, men tilbakemeldingene tas med i den endelige evalueringen og arbeidet videre.

Bydel Stovner har lyst til å rette en stor takk til Høybråten og Stovner idrettslagsom har stått på under både planlegging, gjennomføring og avslutning. Takk til ungdommene som har bidratt, takk til Undervisningsbygg som ga oss mulighet til å benytte tomten. Takk til Bydelsutvalget for engasjement og politisk støtte, og takk til Groruddalssatsingen for finansiering.