Gå videre til innhold
"Recipe for future living" er et av prosjektene som er planlagt på utbyggingsområdet i Aasta Hansteens vei 2. (Ill. Mad Arkitekter)
"Recipe for future living" er et av prosjektene som er planlagt på utbyggingsområdet i Aasta Hansteens vei 2. (Ill. Mad Arkitekter)

Nyhet -

«Aastatunet» vant navnekonkurransen

«Aastatunet» blir navnet på utbyggingsområdet i Aasta Hansteens vei 2 m.fl., dette ble vedtatt av Stovner bydelsutvalg 26.mars. I fjor sommer ble det utlyst en navnekonkurranse for området som på folkemunne kalles Fossumdumpa.

Vinnerforslaget ble sendt inn av Halvor E. Johansen (74) fra Tokerudberget, som har bodd på Stovner siden området var nytt i 1972. Han syns det er veldig hyggelig og overraskende å få høre at han vant navnekonkurransen.

– Jeg syns Fossumdumpa høres litt negativt og nedlatende ut, derfor ville jeg bidra til å finne et nytt navn. Aastatunet var et navn som bare ramla ned i hodet på meg, og så har jeg jo sett på tegningene at det kommer et tun der, sier Halvor Johansen.

Det er omfattende planer for området i Aasta Hansteens vei 2 m.fl.. Det er fire tomter der som skal bygges ut, og det planlegges bl.a. for boliger, Stovner bad, omsorgsboliger og næringsvirksomhet.

I den forbindelse ønsket Stovner bydelsutvalg å gi området et nytt navn. Bydelens innbyggere har vært invitert til å komme med innspill til navn via Akers Avis Groruddalen, Facebook og e-post. Det kom inn 49 forslag, enkelte likelydende.

Juryens begrunnelse

Bydelsutvalget nedsatte en jury som behandlet forslagene, og Aastatunet ble innstilt som vinner. I juryens begrunnelse heter det:

  • Området ligger ved Aasta Hansteens vei og representerer en videreføring av områdets navn
  • Juryen har ønsket at området gis et kvinnenavn
  • Navnet er enkelt, lett å skrive og nummerere
  • Området er et grønt område med et tun
  • Navnet ivaretar det som var et gårdsområde i gamle dager
  • Juryen påpeker at navnet kan virke litt gammeldags, men at det også er nostalgisk

Juryen bestod av Bjørn Hallme, Ingelin Kristin Nord, Ewy Halseth, Karl P. Olsen og Didrik Ask Vestaberg.

Det var et enstemmig bydelsutvalg som vedtok at området skal hete Aastatunet. Aasta Hansteen (1824 – 1908) var maler, forfatter og en av frontfigurene i kvinnesaksbevegelsen i Norge. I Bydel Stovner er det flere veier som er oppkalt etter betydningsfulle kvinner, både lokale og nasjonale.

– Jeg syns det er bra at det ble et kvinnenavn her, det er viktig at vi hedrer våre kvinner, sa BU-leder Rashid Nawaz da bydelsutvalget gjorde sitt vedtak. 

Her i Aasta Hansteens vei er utbyggingsområdet som nå skal hete Aastatunet. (Kilde: Google Maps)

Emner

Kategorier

Regions

Kontakter

Thomas Wrigglesworth

Thomas Wrigglesworth

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 95877882

Relatert innhold

Bydel Stovner

Bydel Stovner er en grønn og levende bydel nord i Groruddalen i Oslo. Vi vil være et trygt og inkluderende lokalsamfunn som innbyr til aktivitet, sosialt engasjement og dialog. Vi yter tjenester innen eldreomsorg, oppvekst, sosiale tjenester, helse og en rekke andre av kommunens oppgaver til befolkningen på Stovner.
For å sikre best mulig og riktigst mulige tjenester er vi opptatt av å stadig utvikle våre tjenester sett fra innbyggernes behov. Vi har ambisjoner om å være med på den store digitale utviklingen i samfunnet, slik at våre tjenester til enhver tid er så gode som mulige.

Bydel Stovner
Karl Fossums vei 30
0985 Oslo