Gå videre til innhold
Davud, Luis, Adele, Ludvig og Aleyna sammen med slagverkpedagog Eli M. Odland.
Davud, Luis, Adele, Ludvig og Aleyna sammen med slagverkpedagog Eli M. Odland.

Blogginnlegg -

Stovnerhøgda barnehage slår på tromma

Nå blir det slag på slag i Stovnerhøgda barnehage. Barnehagen har fått sitt eget trommekorps, og til oppstart kom 32.000 kroner i støtte fra Sparebankstiftelsen til helt nytt trommeutstyr.

Initiativet til trommekorpset kom fra en mamma i barnehagen, Eli M. Odland, som er utdannet slagverker og –pedagog med lang undervisningserfaring fra kulturskoler og korps. Idéen kom etter at hun gjorde et miniprosjekt våren 2021, hvor hun lærte skolestarterne en samba som de framførte for alle barna under barnehagens 17. mai-markering.

– Jeg så i fjor hvordan mange av barna mistet aktiviteter på grunn av koronaen, og det ga meg vondt i hjertet. Da tenkte jeg at dette var en flott aktivitet vi kunne få i gang for dem, sier Eli M. Odland. Det er liten tvil om entusiasmen: – Tromming er jo det gøyeste som fins!

Første øving

Det er de eldste barna i barnehagen, skolestarterne, som skal spille i Stovnerhøgdas trommekorps. På første øving er Ludvig, Aleyna, Adele, Davud og Luis klare med trommestikkene. Fem-åringene er fulle av forventning foran øvelsestrommene, som de bruker for at lyden ikke skal bli for høy innendørs. Når våren kommer, blir det spilling på ordentlige trommer utendørs.

Første øvelse går med til å lære å holde trommestikkene riktig, telle takten, og å prøve seg på tromming til velkjente sanger som Mikkel rev og Kaptein Sabeltann.

Videre utover våren blir det øvinger en gang i måneden, med trommeteknikk, musikkablegøyer og innøving av en trommemarsj. Selve fremføringen blir mandag 16. mai, når trommekorpset skal lede an i barnehagens 17. mai-tog.

Ildsjel Eli håper trommekorpset kan gi flere resultater:

– Når de får glede av dette, vil de kanskje starte i skolekorps når de blir eldre.  

Tromming hver vår

– Planen er at dette skal gjentas hver vår, slik at alle i barnehagen kan se frem til de selv en gang blir skolestartere og skal få tromme seg fra barnehage- til skoletilværelse, opplyser styrer i Stovnerhøgda barnehage, Sidsel Trosterud.

Da initiativet fra Eli M. Odland kom, søkte Trosterud om støtte hos Sparebankstiftelsen til å kjøpe trommeutstyr. Der ble det tilslag og barnehagen har fått 32.000 kroner i støtte, som er gått til kjøp av øvelsestrommer, skarptrommer, trommestikker og annet trommeutstyr.

Og etter første øving er konklusjonen enstemmig fra fem-åringene:

– Det var gøy!

Vil du søke barnehageplass i Stovnerhøgda barnehage, eller andre barnehager i Bydel Stovner?

Husk søknadsfrist til hovedopptaket 1.mars.

Søknadsskjema finner du her.

Trommetakt og sang for Ludvig, Aleyna, Adele, pedagogisk leder Marthe Pettersen Elfstrand og Davud.

Emner

Kategorier

Regions

Kontakter

Thomas Wrigglesworth

Thomas Wrigglesworth

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 95877882

Relatert innhold

Bydel Stovner

Bydel Stovner er en grønn og levende bydel nord i Groruddalen i Oslo. Vi vil være et trygt og inkluderende lokalsamfunn som innbyr til aktivitet, sosialt engasjement og dialog. Vi yter tjenester innen eldreomsorg, oppvekst, sosiale tjenester, helse og en rekke andre av kommunens oppgaver til befolkningen på Stovner.
For å sikre best mulig og riktigst mulige tjenester er vi opptatt av å stadig utvikle våre tjenester sett fra innbyggernes behov. Vi har ambisjoner om å være med på den store digitale utviklingen i samfunnet, slik at våre tjenester til enhver tid er så gode som mulige.

Bydel Stovner
Karl Fossums vei 30
0985 Oslo