Gå videre til innhold
Løfter gode initiativ i podkasten «Historier fra Stovner»

Blogginnlegg -

Løfter gode initiativ i podkasten «Historier fra Stovner»

Podkasten «Historier fra Stovner» setter søkelys på positive initiativer i Bydel Stovners oppveksttjenester. Det handler om spesiell innsats for å lage gode tilbud for barn, ungdom og familier i Stovner bydel, ut fra deres behov.

– I Bydel Stovners tjenester for barn og unge, som barnehager, fritidsklubber og helsestasjon er det mange fine tiltak og prosjekter som springer ut fra brukernes behov. Vi ønsket å løfte disse historiene, for å synliggjøre dem og inspirere andre, sier Signe Høeg, som er programleder for podkasten «Historier fra Stovner».

Ansvarlig for «Historier fra Stovner» er Program Oppvekst, et internt utviklingsprogram i oppvekstavdelingen i Bydel Stovner. En viktig målsetning i Bydel Stovners strategi er å utvikle tjenester tilpasset innbyggernes behov.

– Formålet med Program Oppvekst var at oppveksttjenestene skulle bli flinkere til å utvikle tilbud ut fra brukernes behov, gjennom innbyggerinvolvering og samhandling med hverandre, forteller Signe Høeg.

Med støtte fra Områdesatsingenes delprogram oppvekst og utdanning ble det satt i gang en prosess for et kommunikasjonstiltak, i samarbeid med reklamebyrået Tante Randi. Resultatet er podkasten «Historier fra Stovner».

Skaper stolthet

– Det var gøy å få være med på podkast, og jeg er stolt over at helsestasjon for ungdom, Stovner HFU, fikk være en av episodene. Podkasten bidrar også til at helsestasjonen blir mer kjent, ikke minst internt i Bydel Stovner, sier helsesykepleier Kristine Engesland Grosvold. Episoden handler om hvordan Stovner HFU gjennom medvirkning fra ungdom satte inn tiltak for å få flere besøk til helsestasjonen.

«Historier fra Stovner» har fire episoder. De gir fortellinger fra barnehager, helsestasjon for ungdom og fra prosjektet «Spør, hør, gjør», som har laget tilbud for barnefamilier i bydelen, ut fra deres medvirkning og innspill.

– Å være med på podkasten var kjempespennende. Det var litt nervepirrende å gjøre opptak, men selve prosessen har vært veldig fin, sier Kaja Taasen, prosjektleder for «Spør, hør, gjør».

– Sammen med Tante Randi reklamebyrå fant vi ut at det beste var når våre egne medarbeidere delte gode eksempler fra tjenester og prosjekt. Vi merket at historiene som ble fortalt berørte oss og ga stolthet. Vi håper derfor at å lytte til podkasten «Historier fra Stovner» vil inspirere til mer innbyggerinvolvering og samhandling på tvers. Som tillegg til podkast-historiene lager vi noen spørsmål for refleksjon og diskusjon som kan brukes på personalmøter, fagmøter og annet, sier programleder Signe Høeg.

Lytt til «Historier fra Stovner» på Spotify – her.


Programleder Signe Høeg, nummer to fra høyre, sammen med noen av deltakerne i podkasten «Historier fra Stovner». Til venstre, Kristine Engesland Grosvold, Stovner HFU og Kaja Taasen, Spør, hør, gjør. Til høyre: Therese Weymar, «Fra port til port» i Haugen barnehage.

Emner

Kategorier

Regions

Kontakter

Signe Margrethe Høeg

Signe Margrethe Høeg

Programleder Oppvekst, barnehager 930 16 237

Relatert innhold

Bydel Stovner

Bydel Stovner er en grønn og levende bydel nord i Groruddalen i Oslo. Vi vil være et trygt og inkluderende lokalsamfunn som innbyr til aktivitet, sosialt engasjement og dialog. Vi yter tjenester innen eldreomsorg, oppvekst, sosiale tjenester, helse og en rekke andre av kommunens oppgaver til befolkningen på Stovner.
For å sikre best mulig og riktigst mulige tjenester er vi opptatt av å stadig utvikle våre tjenester sett fra innbyggernes behov. Vi har ambisjoner om å være med på den store digitale utviklingen i samfunnet, slik at våre tjenester til enhver tid er så gode som mulige.

Bydel Stovner
Karl Fossums vei 30
0985 Oslo