Gå videre til innhold
Å beherske en truck er nyttig kompetanse på veien inn i arbeidsmarkedet. (Foto: Oussama Sealiti)
Å beherske en truck er nyttig kompetanse på veien inn i arbeidsmarkedet. (Foto: Oussama Sealiti)

Blogginnlegg -

Med full truck inn i arbeidslivet

Prosjektet «Fra Ungdomsliv til arbeidsliv» har som mål å få flere unge på Stovner i jobb, eller ett skritt nærmere jobb. Denne våren fullfører tjue unge truckførerkurs og får truckførerbevis. Håpet er at dette kan åpne flere dører, og gjøre at de stiller sterkere i et tøft arbeidsmarked.

Tjue unge fra Stovner mellom 17 og 25 år har gått gjennom kurs i vår. De ble valgt ut basert på motivasjonsbrev. Flere av kursdeltakerne har nettverk som de håper kan hjelpe dem til å finne en lagerjobb. 

– Jeg har allerede fått meg lagerjobb til sommeren gjennom en bekjent. Så dette kurset var veldig bra for meg, sier en 19-åring som fikk delta på kurset. 

Videre forteller deltakerne at dette er en god mulighet til å få en fot innenfor arbeidslivet.

Tilbudene som blir testet ut i prosjektet er ønsket fra målgruppen, gjennom medvirkningsarbeid. Et sterkt ønske som ble uttrykt er kurs som ender i sertifisering. Dette er andre runde med kvalifiserende kurs for målgruppen. 

Kurset består av en teoridel med eksamen som ble gjennomført, og en praktisk oppkjøring. De første elleve har allerede fått utstedt sitt truckførerbevis, og ni venter på den praktiske oppkjøringen. I etterkant av gjennomført kurs vil det bli tilrettelagt for hjelp med cv og søknad til lagerjobber. 

– Jeg hadde ikke helt fått med meg når jeg skulle møte på kurset. Men de fra jobbsenteret ringte meg og minte meg på det, så jeg rakk kurset. Så jeg er veldig takknemlig for at de fulgte meg opp og jeg fikk ta kurset, sier en 18-årig kursdeltaker.

Emner

Tags

Regions

Pressekontakt

Thomas Wrigglesworth

Thomas Wrigglesworth

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 95877882
Sarah Pierstorff

Sarah Pierstorff

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver 99011088

Relaterte nyheter

Bydel Stovner

Bydel Stovner er en grønn og levende bydel nord i Groruddalen i Oslo. Vi vil være et trygt og inkluderende lokalsamfunn som innbyr til aktivitet, sosialt engasjement og dialog. Vi yter tjenester innen eldreomsorg, oppvekst, sosiale tjenester, helse og en rekke andre av kommunens oppgaver til befolkningen på Stovner.
For å sikre best mulig og riktigst mulige tjenester er vi opptatt av å stadig utvikle våre tjenester sett fra innbyggernes behov. Vi har ambisjoner om å være med på den store digitale utviklingen i samfunnet, slik at våre tjenester til enhver tid er så gode som mulige.

Bydel Stovner
Karl Fossums vei 30
0985 Oslo