Gå videre til innhold
Kreativ oppussing i Tokeruddalen

Blogginnlegg -

Kreativ oppussing i Tokeruddalen

Fotgjengertunnelen under Tokeruddalen har fått ny og spennende dekor i sommer, med god hjelp av kreative idéer og innsats fra Østre Aker husflidslag.

Det er tunnelen ved Stovner rockefabrikk som har blitt pusset opp, et samarbeid mellom Bydel Stovner, husflidslaget, områdeløft delbydel Vestli og sommerjobbprosjektet i bydelen. Betongskillene i undergangen er blitt «krotet».

Østre Aker husflidslag stilte velvillig opp etter en forespørsel fra bydelen om å dekorere tunnelen, som fra før var litt grå og trist. Stine Elisabeth Johansen, designer i Østre Aker husflidslag, tok en runde med medlemmene, og fant fram til at kroting kunne være en interessant teknikk å bruke her. Kroting er en gammel norsk teknikk som ble brukt for å dekorere vegger med geometriske mønstre og enkle motiver.

Stovnerungdom ansatt gjennom sommerjobbprosjektet vasket og malte bakgrunnsfargene, som Stine valgte ut fra at de skulle være tradisjonelle, norske farger – det vil si gult, grønt, rødt og blått.

Kanskje du vil ta en tur og ta en kikk?


Stine Elisabeth Johansen, Thanuja Jeyajothy Gunderson, David Alan Gunderson, Jorun Øye Sætre og Helle Sollid er kunstnerne fra Østre Aker husflidslag som «krotet» tunellen.

Full konsentrasjon om kroting. 
Rødt og gult er tradisjonelle norske husflidsfarger. 

Emner

Tags

Regions

Pressekontakt

Thomas Wrigglesworth

Thomas Wrigglesworth

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 95877882
Sarah Pierstorff

Sarah Pierstorff

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver 99011088

Relaterte nyheter

Bydel Stovner

Bydel Stovner er en grønn og levende bydel nord i Groruddalen i Oslo. Vi vil være et trygt og inkluderende lokalsamfunn som innbyr til aktivitet, sosialt engasjement og dialog. Vi yter tjenester innen eldreomsorg, oppvekst, sosiale tjenester, helse og en rekke andre av kommunens oppgaver til befolkningen på Stovner.
For å sikre best mulig og riktigst mulige tjenester er vi opptatt av å stadig utvikle våre tjenester sett fra innbyggernes behov. Vi har ambisjoner om å være med på den store digitale utviklingen i samfunnet, slik at våre tjenester til enhver tid er så gode som mulige.

Bydel Stovner
Karl Fossums vei 30
0985 Oslo