Gå videre til innhold
30 år med Stovner Rockefabrikk: Musikk, ungdomskultur og fellesskap

Pressemelding -

30 år med Stovner Rockefabrikk: Musikk, ungdomskultur og fellesskap

Stovner Rockefabrikk inviterer til jubileumsfeiring på fabrikken onsdag 1. november, kl 18.00-20.00

Stovner Rockefabrikk feirer nå 30 år som byomfattende institusjon og hjørnestein i Oslos unge musikkmiljø. Markeringen skal feire kulturen og samholdet som blomstrer i hjertet av Groruddalen.

Mestring, kreativitet og samhold

Stovner Rockefabrikk åpnet i 1993 som et rus- og voldsforebyggende fritidstiltak for å gi unge mennesker en møteplass for musikalske uttrykk, mestring, kreativitet og samhold.

- I et helt eget hus med øvingslokaler, studioer og scene, bemannet med dyktige instruktører og trygge ungdomsarbeidere, har det røde huset på Stovner vært et kjært tilholdssted for musikkglad ungdom i tre tiår, sier Atle Borgeteien som er styrer på Stovner Rockefabrikk.

Samlingsplass for artister

Rockefabrikken har også blitt benyttet av mange store norske artister, deriblant Dimmu Borgir, Klovner i kamp, Aurora, Sissel Kyrkjebø og Aha og møtene mellom etablerte artister og engasjerte ungdommer har vært en viktig del av husets historie.

- Rockefabrikken har alltid trodd på kraften i musikk og kultur som et middel for gode relasjoner og personlig vekst, sier Borgeteien.Med kultur som metode har medarbeidere på rockefabrikken gitt unge mennesker en mestringsarena, verktøy og selvtilliten de trenger for å blomstre i en mangfoldig verden.

Fritidssektoren i Oslo kommune er en viktig forebygger ut mot ungdomsmiljøene. Som en ikke-lovpålagt tjeneste har Stovner Rockefabrikk alltid fått annerkjennelse for sitt arbeid med ungdom og vært skånet for kutt og nedleggingstrusler i dårlige tider.

- Nå er det på sin plass å takke Oslo by for tilliten og mulighetene til å fortsatt kunne være en del av ungdommers hverdag og liv, sier Borgeteien.

Faksimile fra Rock It Stovner i 1993

- I år feires innsatsen til alle som har gjort 30 år mulig: ungdommene som fyller huset med varme og lyd samt alle medarbeidere og samarbeidspartnere som har stått ved deres side i alle disse årene. Vi gleder oss veldig til å markere jubileet til Rockefabrikken, sier Borgeteien.

-Spesielt hyggelig er det også at markeringen sammenfaller med 70-års jubileet for fritidsklubber i Oslo. Gratulerer!

Stovner Rockefabrikk inviterer alle kjente og kjære til å delta i jubileumsfeiringen, onsdag 1. november, kl 18.00-20.00 i Tokeruddalen 105.

Arrangementet er gratis og åpent for alle. Ingen påmelding.

Bli med inn på Rockefabrikken:Emner

Kategorier

Regions


Bydel Stovner er en bydel i Oslo kommune som yter tjenester innen eldreomsorg, oppvekst, sosiale tjenester, helse og en rekke andre av kommunens oppgaver til befolkningen på Stovner. Du kan lese mer om oss på vår facebookside og nettside

Kontakter

Thomas Wrigglesworth

Thomas Wrigglesworth

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 95877882
Atle Borgeteien

Atle Borgeteien

Styrer Stovner Rockefabrikk 915 57 371

Bydel Stovner

Bydel Stovner er en grønn og levende bydel nord i Groruddalen i Oslo. Vi vil være et trygt og inkluderende lokalsamfunn som innbyr til aktivitet, sosialt engasjement og dialog. Vi yter tjenester innen eldreomsorg, oppvekst, sosiale tjenester, helse og en rekke andre av kommunens oppgaver til befolkningen på Stovner.
For å sikre best mulig og riktigst mulige tjenester er vi opptatt av å stadig utvikle våre tjenester sett fra innbyggernes behov. Vi har ambisjoner om å være med på den store digitale utviklingen i samfunnet, slik at våre tjenester til enhver tid er så gode som mulige.

Bydel Stovner
Karl Fossums vei 30
0985 Oslo