Gå videre til innhold
Mikael (15) bruker tre uker av årets sommerferie på å jobbe for Bydel Stovner. Han er glad for å kunne bidra til å holde det fint i bydelen.
Mikael (15) bruker tre uker av årets sommerferie på å jobbe for Bydel Stovner. Han er glad for å kunne bidra til å holde det fint i bydelen.

Nyhet -

Ungdom i Bydel Stovner får verdifull arbeidserfaring med sommerjobb


Gjennom sommerjobbtiltaket gir Bydel Stovner ungdom erfaring i arbeidslivet og en mulighet til å bygge nettverk. I år har 240 ungdommer fått sommerjobb i ulike sektorer.

På kontorer, i butikker, helseinstitusjoner, barnehager og i drift og vedlikehold. Sommerjobbene varer vanligvis tre uker og blir gjennomført i to puljer. Disse ukene får ungdommene en meningsfull opplevelse samtidig som de får med seg en inntekt fra sommermånedene.

Kevin Lesniak, prosjektleder for sommerjobbtiltaket i Bydelen er veldig fornøyd med sommeren så langt.

– Vi har fått mange positive tilbakemeldinger fra både ungdom og arbeidsgivere. En ungdom fikk til og med tilbud om deltidsstilling etter bare to dager, forteller han.

Med kantklipper for Bydelen

  På en biltur rundt i bydelen treffer vi på flere grupper med ungdommer utstyrt med kantklippere, raker og annet utstyr for vedlikehold av grøntområder. Disse har fått jobb hos Bydelen i grønt og vedlikehold.

  – Her arbeider ungdommene i grupper på seks, ledet av en eldre ungdom som fungerer som arbeidsleder. De jobber i delbydelene Vestli, Høybråten, Haugenstua, Rommen og rundt Fossum. Å bidra med vedlikehold i lokalmiljøet gir også til en følelse av samfunnsansvar, forklarer prosjektleder Kevin.

  Haudang Ali har tidligere hatt sommerjobb gjennom Bydel Stovner på Normal, som ung ambassadør og på grønt og vedlikehold. I år er han arbeidsleder for en gruppe på 6 ungdommer. – Det er meningsfylt å kunne bruke deler av sommerferien på å bidra til at bydelen ser bra ut, sier Haudang. (Foto: Eyvind J. Schumacher, Oslo kommune.)

  Fornøyde ungdommer

  Dette svarer tre av ungdommene på spørsmål om hva de synes om å jobbe med grønt og vedlikehold Bydel Stovner:

  Frida, 16 år: "Det er viktig å få med gode referanser. Jeg håper dette vil hjelpe meg i fremtiden når jeg søker jobber."

  Amna, 15 år: "Det føles som at vi gjør ting for samfunnet. Jeg har fått nye venner og kollegaer som jeg ellers ikke ville møtt."

  Mikael, 15 år: "Det hjelper oss å bli kjent med andre og tilpasse oss ulike arbeidsmiljøer. Det kan være tungt arbeid noen ganger, men det gjør at bydelen blir fin."

  Varierte muligheter

  Blant arbeidsgiverne som bidrar med sommerjobb til ungdommer i samarbeid med Bydelen er Thon Hotel, Playworld, Lekeland, Meny og DNT. Arbeidsgiverne tilpasser arbeidsoppgavene til ungdommene og gir dem en meningsfull arbeidsdag.

  På dyrebutikken Musti jobber Julie på 16 år.

  – Det er fint å få jobbet litt og være til nytte. Dette er min første arbeidserfaring. Jeg jobber mest med å rydde varer. Etter å ha jobbet her kan jeg tenke meg å jobbe mer i butikk. Kanskje i en deltidsjobb, sier Julie.

  Julies arbeidsgiver på Musti butikksjef Siril kan trygt anbefale andre arbeidsgivere å ta imot ungdommer til sommerjobb.

  – Julie har vært over all forventning. Hun er kjempeflink til å ta varer og har vist stor arbeidsvilje. Dette er min første gang med sommerjobb-ungdommer, og det har vært en veldig positiv erfaring, konkluderer den fornøyde butikksjefen.

  Butikksjef Siril synes er hyggelig å kunne bidra med sommerjobber til ungdommer på Stovner i samarbeid med Bydelen. (Foto: Eyvind J. Schumacher, Oslo kommune.)

  Oppfølging og støtte

  Prosjektleder Kevin understreker at de ansatte på Jobbsenter for Unge gjør en grundig jobb med å følge opp både ungdommer og arbeidsgivere. Alle ungdommene har en oppfølgingskontakt fra Bydelen, som snakker med dem minst en gang i uka og besøker dem på arbeidsplassen.

  – Arbeidsgivere holder vi kontakten gjennom året, og vi sikrer at ungdommene gjør en god innsats, Det er avgjørende for prosjektets suksess, sier Lesniak.

  Bydel Stovner skal fortsette å tilby sommerjobb i samarbeid med ulike arbeidsgivere i årene som kommer. Sommerjobbtiltaket er en del av bydelens bredere satsing på ungdom, som også inkluderer fritidstilbud, veiledning og forebyggende tjenester.

  Prosjektleder for sommerjobbene Kevin Lesniak kjører daglige runder for å opprettholde en god dialog med både ungdom og arbeidsgivere. (Foto: Eyvind J. Schumacher, Oslo kommune.)

  Emner

  Kategorier

  Regions

  Kontakter

  Eyvind J. Schumacher

  Eyvind J. Schumacher

  Kommunikasjonsrådgiver

  Bydel Stovner

  Bydel Stovner er en grønn og levende bydel nord i Groruddalen i Oslo. Vi vil være et trygt og inkluderende lokalsamfunn som innbyr til aktivitet, sosialt engasjement og dialog. Vi yter tjenester innen eldreomsorg, oppvekst, sosiale tjenester, helse og en rekke andre av kommunens oppgaver til befolkningen på Stovner.
  For å sikre best mulig og riktigst mulige tjenester er vi opptatt av å stadig utvikle våre tjenester sett fra innbyggernes behov. Vi har ambisjoner om å være med på den store digitale utviklingen i samfunnet, slik at våre tjenester til enhver tid er så gode som mulige.

  Bydel Stovner

  Karl Fossums vei 30
  0985 Oslo