Gå videre til innhold
–Nå skal pride-flagget vaie stolt over Bydel Stovner hele juni, sier Rashid Nawaz. (Foto: Eyvind J. Schumacher, Bydel Stovner, Oslo kommune)
–Nå skal pride-flagget vaie stolt over Bydel Stovner hele juni, sier Rashid Nawaz. (Foto: Eyvind J. Schumacher, Bydel Stovner, Oslo kommune)

Nyhet -

Stovner feirer mangfold med Pride-flagget til topps!

Starten på pride-måneden ble i dag markert med en høytidelig flaggheising.

BU-leder Rashid Nawaz hang opp regnbueflagget sammen med Bydelsdirektør Anna Kaarina Ryymin og Bydelspolitiker Henriette Nielsen. Dette symboliserer støtte og feiring av LHBTQ+-samfunnet, i en bydel hvor mangfold og inkludering står sentralt.

(fv.) Bydelsdirektør Anna Kaarina Ryymin, bydelspolitiker Henriette Nielsen (H) og BU-leder Rashid Nawaz (Ap) deltok i dag på flaggheising i anledning pride-måneden. –Vi markerer pride i hele Bydelen. Det bidrar blant annet til økt mangfoldskompetanse i organiasjonen, fastslår Bydelsdirektøren. (Foto: Eyvind J. Schumacher, Bydel Stovner, Oslo kommune)

Flaggheisingen representerer at Bydel Stovner er et åpent og inkluderende samfunn, der alle skal føle seg hjemme.

– Å heise pride-flagget er en påminnelse om at alle fortjener å leve fritt uten frykt for diskriminering, sier Rashid Nawaz. Han understreker viktigheten av å støtte mangfold og sikre at alle innbyggere, uansett seksuell orientering eller identitet, føler seg velkomne og verdsatt.

Representant i Bydelsutvalget Henriette Nielsen som og har hatt verv både i Fri og i organisasjoner som jobber med funksjonshemmedes rettigheter er glad for initiativet.

–Når jeg i sin tid flyttet til Stovner så ble jeg glad når jeg så at Bydelen flagger med regnbueflagget. For meg symboliserte det at Bydelen tar mangfold og menneskerettigheter på alvor, sier hun.

Tverrpolitisk samarbeid. Bydelsutvalgslederen fikk god hjelp med å henge opp regnbueflagget av sin kollega i Bydelsutvalget Henriette Nielsen. (Foto: Eyvind J. Schumacher, Bydel Stovner, Oslo kommune)

Bydel Stovner har en befolkning med varierte bakgrunner og livssyn, og det er nok slik at pride møtes med både entusiasme og skepsis.

–Pride er også en god anledning til dialog og å og bygge broer, forklarer Nawaz. Pride er mer enn en feiring; det er også en fin anledning til å tenke over våre egne fordommer og arbeide aktivt for likestilling og likeverd.

Samtidig minner Nawaz om at kampen for like rettigheter og aksept fortsetter hele året.

– Pride måneden hjelper oss å sette fokus, men vårt engasjement for inkludering og mangfold er en kontinuerlig prosess, avslutter han.Emner

Regions

Kontakter

Eyvind J. Schumacher

Eyvind J. Schumacher

Kommunikasjonsrådgiver

Bydel Stovner

Bydel Stovner er en grønn og levende bydel nord i Groruddalen i Oslo. Vi vil være et trygt og inkluderende lokalsamfunn som innbyr til aktivitet, sosialt engasjement og dialog. Vi yter tjenester innen eldreomsorg, oppvekst, sosiale tjenester, helse og en rekke andre av kommunens oppgaver til befolkningen på Stovner.
For å sikre best mulig og riktigst mulige tjenester er vi opptatt av å stadig utvikle våre tjenester sett fra innbyggernes behov. Vi har ambisjoner om å være med på den store digitale utviklingen i samfunnet, slik at våre tjenester til enhver tid er så gode som mulige.

Bydel Stovner
Karl Fossums vei 30
0985 Oslo