Gå videre til innhold
Stigenga Bolig og Dagsenter ligger idyllisk på toppen av en kolle ved Høybråten. I disse dager feirer dette banebrytende bo- og dagstilbudet 25 år.
Stigenga Bolig og Dagsenter ligger idyllisk på toppen av en kolle ved Høybråten. I disse dager feirer dette banebrytende bo- og dagstilbudet 25 år.

Nyhet -

Stigenga Bolig og Dagsenter feirer 25-årsjubileum

Denne uken markeres 25-årsjubileum på Stigenga Bolig og Dagsenter. Stigenga er en viktig del av Bydel Stovners tilbud til personer med funksjonshindringer. Med fokus på omsorg og faglig utvikling, har Stigenga i et kvart århundre vært et hjem og en trygg base for mennesker med store bistandsbehov.

Et moderne botilbud i Bydel Stovner

Stigenga, består av 20 leiligheter og et dagsenter. Da Vestli bo- og behandlingssenter (tidligere kalt Vestli Nevrohjem) ble nedlagt i 1999, ble alle institusjonens brukere flyttet til nybygde Stigenga. Dette markerte en viktig milepæl i Bydel Stovners historie.

Tilbudet ble etablert som et resultat av en reform på 1990-tallet som hadde som mål å gi unge med funksjonshindringer et hjem uten institusjonspreg. Stigenga har vært en viktig del av omsorgen i Bydel Stovner siden da, forteller Johan Sørgaard Olsen.

Johan har jobbet i Bydel Stovner siden 1992. I dag er han seksjonssjef for bolig og stasjonære tjenester i Bydelen.

Ana Azami og Johan Søgaard Olsen var blant flere som bidro med taler under den høytidelige markeringen av 25-årsjubileet for brukere og medarbeidere. Anja og Brynjar (t.h.) stod for musikalske innslag. (Foto: Lars Emil Pham Quang Iversen, Oslo Kommune)

Trygghet, mestring og faglig utvikling

Stigenga preges av et tverrfaglig arbeidsmiljø. Nesten 90 medarbeidere har arbeidsplass her inkludert ergoterapeuter, miljøarbeidere, vernepleiere og sykepleiere.

– Vi har også medarbeidere som studerer andre helsefag som er relevante for brukergruppen, sier Ana Azami, som er seksjonsleder på Stigenga.

Ana understreker viktigheten av å se på Stigenga som brukernes hjem. Samtidig har hun et sterkt fokus på kompetanseutvikling.

– Det er viktig for oss å gi alle brukerne gode tjenester, og sikre at vi alltid henger med i utviklingen, sier hun.

Ana forklarer videre at kontinuerlig forbedring er en prioritet på Stigenga.

– Tidene forandrer seg, det medfører at også brukerne av tjenestene får endrede behov. Så lenge vi er gode på å forbedre oss, så vil vi til enhver tid kunne gi best mulig tjenester, fortsetter hun.

Brukernes perspektiv

Det er denne profesjonelle tilnærmingen sammen med en menneskelig nærhet, som har gjort Stigenga til et trygt og godt sted å være for mange.

Vigdis, som har vært på Stigenga i fem år, delte sine tanker om hva det har betydd for henne i en gripende tale ved feiringen av jubileet. I talen beskrev hun mottagelsen på Stigenga som livsendrende:

– Jeg ble ønsket varmt velkommen. Dette dagsenteret er det beste stedet jeg har hatt å gå til. De tilpasser alt etter mine behov, og jeg trives svært godt her, forklarte Vigdis i sin tale.

Vigdis sin erfaring viser den imøtekommende og individuelle tilnærmingen som både ledere og medarbeidere på Stigenga har i sitt arbeid.

Vigdis har vært på Stigenga i 5 år, og er veldig glad i stedet. På dagsenteret er hun en høyt verdsatt bidragsyter til felleskapet. (Foto Eyvind J. Schumacher, Oslo Kommune)

Fremtidsutsikter

Stigenga har i løpet av de siste 25 årene utviklet seg til å bli et flaggskip i Bydel Stovner for hvordan boligtilbud for personer med funksjonshindringer kan organiseres. Ana og de andre på Stigenga har god grunn til å se lyst på fremtiden.

– Vi er stolte av at så mange mennesker har fått så god oppfølging på Stigenga gjennom disse årene. Målet vårt er å fortsette å gi brukerne god oppfølging og holde oss oppdaterte på problemstillingene som følger med feltet. Slik skal vi også de neste 25 årene sørge for at Stigenga skal være et godt sted å være, avslutter den entusiastiske lederen.

Bilde fra byggingen av Stigenga Bolig og Dagsenter på 1990-tallet. (Ukjent fotograf)

Emner

Regions

Kontakter

Eyvind J. Schumacher

Eyvind J. Schumacher

Kommunikasjonsrådgiver

Bydel Stovner

Bydel Stovner er en grønn og levende bydel nord i Groruddalen i Oslo. Vi vil være et trygt og inkluderende lokalsamfunn som innbyr til aktivitet, sosialt engasjement og dialog. Vi yter tjenester innen eldreomsorg, oppvekst, sosiale tjenester, helse og en rekke andre av kommunens oppgaver til befolkningen på Stovner.
For å sikre best mulig og riktigst mulige tjenester er vi opptatt av å stadig utvikle våre tjenester sett fra innbyggernes behov. Vi har ambisjoner om å være med på den store digitale utviklingen i samfunnet, slik at våre tjenester til enhver tid er så gode som mulige.

Bydel Stovner

Karl Fossums vei 30
0985 Oslo