Gå videre til innhold
Byrådssekretær Tarjei Helland klippet snora for den nye barnehagen sammen med en av foreldrene, Hana Kahasay.
Byrådssekretær Tarjei Helland klippet snora for den nye barnehagen sammen med en av foreldrene, Hana Kahasay.

Nyhet -

Snorklipp for ny Åpen barnehage på Haugenstua Torg

Bydel Stovner har fått en ny Åpen barnehage på Haugenstua Torg. 7.november var det offisiell åpning ved byrådssekretær Tarjei Helland og BU-leder på Stovner, Rashid Nawaz.

– Åpen barnehage er en fantastisk arena for fellesskap på så mange måter. Det er et sted barn kan få språktrening og sosial læring, mens for de voksne er det en arena for inkludering og integrering, sa byrådssekretær for oppvekst og kunnskap, Tarjei Helland, under åpningen.

Fra før har Bydel Stovner en Åpen barnehage på Nedre Fossum gård, så dette blir et nytt tilbud i tillegg til denne.

Barn, foreldre, lokalpolitikere og ansatte i bydelen var til stede under åpningen av Åpen barnehage Haugenstua Torg, som ligger i det gamle banklokalet til Landsbanken. Obos har vært en samarbeidspartner i barnehage-prosjektet.

Barnehagen har vært i drift en liten stund allerede, så åpningsfesten markerte den offisielle starten for det nye tilbudet.

Alle velkomne

– Bydel Stovner har lavere deltakelse i vanlig barnehage enn andre bydeler i Oslo. Åpen barnehage gjør barn og foreldre kjent med det å være i barnehage. Dette er et viktig tiltak for å få flere barn i vår bydel til å begynne i vanlig barnehage, sa leder for Stovner Bydelsutvalg, Rashid Nawaz.

Åpen barnehage er et gratis tilbud for barn mellom 0-6 år som ikke har barnehageplass. Barna kan komme sammen med en voksen når det selv passer for dem, for å være med på lek, læring og sosialt fellesskap med andre barn og foreldre.  

Åpen barnehage Haugenstua Torg vil være en inkluderende barnehage, der alle skal føle seg velkomne. Barnehagen ønsker at barn og voksne skal slappe av og trives hos dem, og at de skal oppleve seg som en del av et fellesskap. Målet er å skape et godt læringsmiljø, der aktivitetene skal passe best mulig for hvert barn og hver voksen. Hensikten er dessuten å fremme trivsel og utvikling, og gi økt kunnskap og mestring, både for barn og voksne.

Åpen barnehage, både på Haugenstua Torg og på Nedre Fossum gård, byr på en rekke aktiviteter, som språktrening, forming, felles måltid, matgruppe og fysisk aktivitet.

Ny Åpen Barnehage Haugenstua Torg er åpen fra kl.9 til 15 alle hverdager. 

Foreldre, barn og ansatte var med på feiringen av ny Åpen barnehage på Haugenstua. 

BU-leder Rashid Nawaz håper ny Åpen barnehage på Haugenstua vil bli mye brukt av foreldre i området. 

Den nye barnehagen er blitt tatt godt imot av foreldre og barn i Haugenstua-området. 

Emner

Kategorier

Regions

Pressekontakt

Thomas Wrigglesworth

Thomas Wrigglesworth

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 95877882
Sarah Pierstorff

Sarah Pierstorff

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver 99011088

Bydel Stovner

Bydel Stovner er en grønn og levende bydel nord i Groruddalen i Oslo. Vi vil være et trygt og inkluderende lokalsamfunn som innbyr til aktivitet, sosialt engasjement og dialog. Vi yter tjenester innen eldreomsorg, oppvekst, sosiale tjenester, helse og en rekke andre av kommunens oppgaver til befolkningen på Stovner.
For å sikre best mulig og riktigst mulige tjenester er vi opptatt av å stadig utvikle våre tjenester sett fra innbyggernes behov. Vi har ambisjoner om å være med på den store digitale utviklingen i samfunnet, slik at våre tjenester til enhver tid er så gode som mulige.

Bydel Stovner
Karl Fossums vei 30
0985 Oslo