Gå videre til innhold
Prosjektleder Kevin på Jobbsenteret for unge og Sara (15) er glade for at flere arbeidsgivere tar imot ungdom til vinterferiejobb. Foto: Eyvind J. Schumacher, Oslo kommune
Prosjektleder Kevin på Jobbsenteret for unge og Sara (15) er glade for at flere arbeidsgivere tar imot ungdom til vinterferiejobb. Foto: Eyvind J. Schumacher, Oslo kommune

Nyhet -

Jobbsenteret og lokalt næringsliv gir unge en vei inn i arbeidslivet

Vinterferie med mening.

Mens mange ungdommer gleder seg til å slappe av i vinterferien har Sara (15) helt andre planer. Hun har fått vinterferiejobb gjennom Jobbsenteret for Unge. I vinterferien bruker hun tiden mellom dekorative puter, gardiner, pynt og håndklær i interiørbutikken Princess på Stovner Senter.

Arbeidsoppgavene går blant annet ut på å rydde varer og stå i kassen, og med et utadvendt smil hjelper hun kunder med å finne det de leter etter.

— Det er morsomt å være her. Feriejobbene fra Jobbsenteret for Unge passer veldig bra for meg, sier Sara.

Selv om det ikke er så lenge siden hun flyttet til Stovner er det allerede andre gangen hun benytter seg av tilbudet om feriejobb.

— I høstferien jobbet jeg på Baker Nordby. I hverdagen er det ikke så lett å finne tid til å jobbe. Da har jeg skole, lekser og trener friidrett. Så det kommer godt med å kunne jobbe i feriene. Det er fint å få arbeidserfaring og lønn, sier Sara.

Godt samarbeid mellom bydel og arbeidsgivere

Lønna er i henhold til Oslo kommunes tariff. Det er bydelen som har arbeidsgiveransvaret. Det gjør det lettere for bedrifter å tilby jobb til ungdommene. Dette er andre gangen bydelen har jobbtilbud for ungdom i vinterferien. Denne vinterferien er det 30 ungdommer i jobb. Det er en økning på 30 prosent fra i fjor.

— Vi vil at ungdommene skal lære hva det vil si å være i arbeidslivet. Før ungdommene går ut i jobb får de opplæring på Jobbsenteret. Én kveld samler vi alle til et kurs. Der lærer de blant annet om plikter og rettigheter, forklarer Kevin.

— Det har gått veldig bra med alle ungdommene som er ute i jobb. Vi har bare fått positive tilbakemeldinger fra arbeidsgiverne, sier Kevin.

Undommene vokser av å få ansvar mener prosjektleder Kevin. Foto: Eyvind J. Schumacher, Oslo kommune

Flere arbeidsgivere vil delta.

— Det er ikke så lett for ungdommer å få jobb for tiden. Derfor er det ekstra gledelig å se at arbeidsgiverne ser på ungdommene som ressurser, sier Kevin.

Heldigvis er det stadig flere arbeidsgivere som samarbeider med Jobbsenter for Unge og tar imot ungdommer til feriejobbing. Ungdommene utfører mange forskjellige jobber. Fra sykehjem til butikker.

— Når vi nå går i gang med å gå gjennom søknader for sommerjobber har vi jobber både i bydelen og i sentrum. Til og med på Lørenskog og på Strømmen, avslører prosjektlederen.

Karina som driver Princess-butikken er glad for å ha fått Sara på plass denne uka.

— Hun er positiv og flink til å hjelpe til, sier Karina.

Det er et viktig samfunnsansvar noen må ta å bidra til at ungdommer får erfaring i arbeidslivet. Karina har allerede hatt flere ungdommer innenfor butikkens dører.

— Når de er så unge så er det bra å ha et så godt samarbeid med bydelen som vi har.

Og møtet med arbeidslivet har gitt mersmak.

— Jeg har allerede søkt sommerjobb, avslutter Sara.

Det er god stemning på jobb på Princess på Stovner Senter. Butikksjef Karina kan trygt anbefale andre arbeidsgivere å gi ungdommen en sjanse. Foto: Eyvind J. Schumacher, Oslo kommune


Emner

Regions

Kontakter

Eyvind J. Schumacher

Eyvind J. Schumacher

Kommunikasjonsrådgiver

Bydel Stovner

Bydel Stovner er en grønn og levende bydel nord i Groruddalen i Oslo. Vi vil være et trygt og inkluderende lokalsamfunn som innbyr til aktivitet, sosialt engasjement og dialog. Vi yter tjenester innen eldreomsorg, oppvekst, sosiale tjenester, helse og en rekke andre av kommunens oppgaver til befolkningen på Stovner.
For å sikre best mulig og riktigst mulige tjenester er vi opptatt av å stadig utvikle våre tjenester sett fra innbyggernes behov. Vi har ambisjoner om å være med på den store digitale utviklingen i samfunnet, slik at våre tjenester til enhver tid er så gode som mulige.

Bydel Stovner

Karl Fossums vei 30
0985 Oslo