Gå videre til innhold
HISTORISK HUS: Pedagogisk leder Sigrid Nielsen er stolt av å jobbe i en barnehage med mye historie i veggene.
HISTORISK HUS: Pedagogisk leder Sigrid Nielsen er stolt av å jobbe i en barnehage med mye historie i veggene.

Nyhet -

​Hvis disse veggene kunne snakke...

Med barnelatter i bakgrunnen og iver i stemmen forteller Sigrid Nielsen i Karen Aasumb barnehage om arbeidshverdagen sin. Som aldri er helt lik – i et bygg fra 1875.

Hun sitter i sofaen sammen med Tahla på 5 år. Rett ved leker Zenab (5) og Larin (4). 

– Her får barna en trygg og god hverdag. Vi er ikke en stor barnehage. Her er det to avdelinger med 18 barn per avdeling, forteller Sigrid.

Hun er pedagogisk leder i Karen Aasumb barnehage, som ligger på Tokerud.

Karen Aasumb er nemlig ikke som alle andre barnehager. Bygningen er fra år 1875 og ble før brukt til utleie for sommergjester som ofte var familier fra Kristiania. Gården var også et søskenkollektiv der melk, egg og korn inngikk i produksjonen sammen med skogsdrift. I tillegg til dette står gården på Byantikvarens gule liste over vernede bygg. Mange mennesker har satt sitt preg på den gamle gården i mange år. Og selv om gården er gammel, er energien inne helt ny hver dag.

– Vi har et fast og stabilt personale, og mange flotte barn. Her går det bare barn fra 3 år og oppover til førskolealder, sier hun.

Barnehagen har en varm atmosfære. Inne i bygningen dufter det av grønnsakssuppe, som barna har vært med å lage. Duften kommer også til å sette sitt preg på huset, som nærmest blir som en historiebok man aldri blir lei av å lese.

– Vi lager varmmat tre ganger i uken. Her er vi opptatt av at barna skal ha et sunt og næringsrikt kosthold, og vi er en sukkerfri barnehage, forteller Sigrid, og fortsetter:

– Vi har frukt hver dag, og oppfordrer foreldrene til å legge litt frukt i kurven selv. Vi jobber også mye med å ha barna i fysisk aktivitet med tohjulssykler og skilek om vinteren. 

Hvorfor skal foreldre søke om plass her til barna sine?

– Vi tilpasser tilvenningen til hvert enkelt barn her. Her er det forutsigbart og strukturert, det er faste ting som skjer hver dag. Vi jobber også mye med språk, sier hun.

Megakoret er også en viktig faktor. Det er et kor for alle førskolebarna i Bydel Stovner.

– De har også egne lesegrupper og matgrupper. Barna er med på å lage mat.

BLIDE FJES: Tahla (5) og pedagogisk leder Sigrid Nielsen har det veldig hyggelig i barnehagen. 

Navnet Karen Aasumb kommer fra ei jordmor. Noe som passer utmerket med tanke på omsorgen de ansatte har for barna.

– Vi jobber mye med godt samhold mellom barna. Vi har noen få regler i barnehagen som barna har laget selv; alle skal leke sammen, de skal være hyggelige mot hverandre og det er ikke lov å slå, forteller Sigrid.

Barnehagen scorer høyt i den nasjonale foreldreundersøkelsen fra 2017. På en skala fra 1-5 får barnehagen nærmest toppscore på barnets trivsel, utvikling og total tilfredshet.

– Vi har personale med lang erfaring med å jobbe i barnehage. Også har vi det veldig koselig sammen, smiler hun.

Det er nesten som om veggene lytter tilfreds til hva Sigrid har å si. En fortelling om en energisk og koselig arbeidshverdag i en barnehage med barn som nå er med på å sette sitt preg på et historisk bygg på Tokerud.

Ønsker du å lese mer om denne barnehagen kan du gå inn her. Du kan søke om plass innen 15. desember. 

Emner

Kategorier

Pressekontakt

Thomas Wrigglesworth

Thomas Wrigglesworth

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 95877882
Sarah Pierstorff

Sarah Pierstorff

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver 99011088

Relatert innhold

Bydel Stovner

Bydel Stovner er en grønn og levende bydel nord i Groruddalen i Oslo. Vi vil være et trygt og inkluderende lokalsamfunn som innbyr til aktivitet, sosialt engasjement og dialog. Vi yter tjenester innen eldreomsorg, oppvekst, sosiale tjenester, helse og en rekke andre av kommunens oppgaver til befolkningen på Stovner.
For å sikre best mulig og riktigst mulige tjenester er vi opptatt av å stadig utvikle våre tjenester sett fra innbyggernes behov. Vi har ambisjoner om å være med på den store digitale utviklingen i samfunnet, slik at våre tjenester til enhver tid er så gode som mulige.

Bydel Stovner
Karl Fossums vei 30
0985 Oslo