Gå videre til innhold
Defina, Linnea, Mateo, Sonja og Alma storkoser seg med «Bravoleken» sammen med Camilla Andersson i Vesthellinga barnehage i Bydel Stovner.
Defina, Linnea, Mateo, Sonja og Alma storkoser seg med «Bravoleken» sammen med Camilla Andersson i Vesthellinga barnehage i Bydel Stovner.

Nyhet -

Hurra for «Bravoleken»

I Vesthellinga barnehage i Bydel Stovner leker de «Bravoleken» - en lek som stimulerer barns hjerne i en tid når den utvikles i rekordfart. Linnea (6), Defina (5), Sonja (3), Mateo (3) og Alma (4) får bruke ord og uttrykk de kanskje ikke bruker så ofte. Målet er økt språkforståelse, økt ordforråd og økt begrepsforståelse. 

– Det er ikke vanlig at barn på 3 år bruker ord som stripete eller blomstrete. Det øver vi på med denne leken, forteller Camilla Andersson i Vesthellinga barnehage. 

«Bravoleken» har tre stasjoner. Det begynner med at en av barna kaster en terning med forklaring på hva som kommer til å skje. Da må de gjøre som terningen sier, og dette kan være å rulle eller krabbe bort til neste stasjon. Så får barna koble ord og symboler sammen, og sammen med ting de ser rundt seg, som for eksempel en sirkel. 

– Tydelighet er viktig her, samt bevegelsen i mellom stasjonene. Det stimulerer og engasjerer barna! Det er tredje gangen med bokstaven P nå, og de får lukte og smake på ting som begynner med denne bokstaven. Barna er veldig modige, forteller Andersson. 

– Nå er det persille som står for tur. Det er alltid noen som tør å smake, smiler hun lurt. 

Hele Vesthellinga barnehage er med på «Bravoleken». 

– Vi merker at de bruker flere ord og uttrykk etter leken. De kan for eksempel si «i dag har jeg på stripete genser», og det er veldig fint å høre, avslutter Andersson. 

I vinterferien skal Bydel Stovner ha en stand inne på Stovner senter med fokus på rekruttering til barnehagene. I tillegg ligger det stillinger ute som pedagogiske ledere i Bydel Stovner som man kan søke på dersom man ønsker å jobbe i et spennende fagmiljø der ingen dag er lik og mulighetene er mange. 

Husk søknadsfrist for barnehage innen 1. mars! 

Emner

Kategorier

Pressekontakt

Thomas Wrigglesworth

Thomas Wrigglesworth

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 95877882
Sarah Pierstorff

Sarah Pierstorff

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver 99011088

Bydel Stovner

Bydel Stovner er en grønn og levende bydel nord i Groruddalen i Oslo. Vi vil være et trygt og inkluderende lokalsamfunn som innbyr til aktivitet, sosialt engasjement og dialog. Vi yter tjenester innen eldreomsorg, oppvekst, sosiale tjenester, helse og en rekke andre av kommunens oppgaver til befolkningen på Stovner.
For å sikre best mulig og riktigst mulige tjenester er vi opptatt av å stadig utvikle våre tjenester sett fra innbyggernes behov. Vi har ambisjoner om å være med på den store digitale utviklingen i samfunnet, slik at våre tjenester til enhver tid er så gode som mulige.

Bydel Stovner
Karl Fossums vei 30
0985 Oslo