Følg Bydel Stovner

Google Design Sprint: Bedre forståelse av pårørendes behov

Nyhet   •   feb 17, 2018 09:00 CET

SLIK: Den nettbaserte løsningen som kom ut av sprinten ser slik ut.

Bydel Stovner har i samarbeid med flere bydeler gjennomført en rekke Google Design sprinter den siste tiden som en del av digitaliserings- og utviklingsarbeidet. Før jul gikk Stovner i samarbeid med fire andre bydeler; Alna, Gamle Oslo, St. Hanshaugen, Ullern, for å gjennomføre en sprint om pårørendekommunikasjon.  

Bydelene ønsket å forbedre kommunikasjonen med pårørende til funksjonshemmede i bolig. Fem representanter fra hver sin bydel og fire fra firmaet Netlife jobbet sammen en uke i strekk for å raskest mulig gå fra et problem til en mulig løsning.

En Google Design Sprint er en metode for å samle innsikt, teste ideer og utvikle en løsning. I fem dager jobber man intensivt med problemstillingen. Målet er å raskt lære hva som fungerer, og hva som ikke fungerer. Det legger opp til at sprintteamet har fullt fokus på oppgaven i fem dager, og hjelpemidler som datamaskin og mobiltelefoner er ikke tillatt. Målet er at man skal få gjort mye på kort tid.

For pårørendekommunikasjonssprintens del var målsettingen å skape en plattform som kvalitetssikrer god kommunikasjon uavhengig av person, og som er oversiktlig, lett å bruke og tilgjengelig for alle parter. 

Det ble dermed laget og testet, med pårørende og ansatte, et nettbasert verktøy som kunne danne grunnlag for god og konsistent pårørendekommunikasjon. 

Verktøyet belyser en kjent problemstilling; at man faktisk ikke vet nok om hvordan, hvor ofte og om hva de pårørende ønsker å kommunisere. Med det nettbaserte verktøyet kan man samle inn ønsker og behov på en mer systematisk måte enn det gjøres i dag, og skape en samtale. 

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.