Gå videre til innhold
Frisørtalenter på Jobbsenteret

Nyhet -

Frisørtalenter på Jobbsenteret

På Jobbsenteret får ungdom med interesse for hårklipp kombinere hobby og deltidsjobb.

Jobbesenter for unge i Bydel Stovner hjelper vanligvis ungdom med å søke jobber og følge opp arbeidsgivere. Nå har de også åpnet lokalene sine for at ungdom med interesse for hårklipping skal kunne skape deres egne deltids arbeidsplasser.

Det å klippe hår har blitt en populær hobby for en del ungdommer, særlig gutter. Klippingen lærer de av hverandre eller over digitale flater som Youtube. Det å kunne klippe venner og bekjente åpner opp for å kunne tjene litt penger. Det kommer godt med i en ungdoms økonomi. Samtidig kan klipping av hår bidra til verdifull arbeidserfaring.

På jobbsenteret er det særlig ungdom som allerede behersker klippe- og barberingsteknikker godt som har fått tilbud om å få "egen stol" en gang i uka. Slik kan de også få erfaring med hvordan det er å jobbe i en salong.

"Barbershoppen" på jobbsenteret hadde første åpningsdag rett før juleferien. Foreløpig er det flest gutter som benytter seg av tilbudet, men allerede i løpet av våren planlegger Jobbsenteret å holde åpent én dag i uka som flette og vippesalong. Det er ventet å føre til at også flere jenter kommer til å benytte seg av muligheten.

Jobbsenteret for unge skal bidra til at veien ut i arbeidslivet skal bli kortest mulig for ungdommene på Stovner. Salongen har blitt til i god dialog med de unge.

Bolan og Haman er to av de dyktige unge frisørene som nå vil klippe på Jobbsenteret for unge én gang i uka. Her med prosjektmedarbeider Mohamed (i midten).

Emner

Kategorier

Regions

Kontakter

Eyvind J. Schumacher

Eyvind J. Schumacher

Kommunikasjonsrådgiver

Bydel Stovner

Bydel Stovner er en grønn og levende bydel nord i Groruddalen i Oslo. Vi vil være et trygt og inkluderende lokalsamfunn som innbyr til aktivitet, sosialt engasjement og dialog. Vi yter tjenester innen eldreomsorg, oppvekst, sosiale tjenester, helse og en rekke andre av kommunens oppgaver til befolkningen på Stovner.
For å sikre best mulig og riktigst mulige tjenester er vi opptatt av å stadig utvikle våre tjenester sett fra innbyggernes behov. Vi har ambisjoner om å være med på den store digitale utviklingen i samfunnet, slik at våre tjenester til enhver tid er så gode som mulige.

Bydel Stovner

Karl Fossums vei 30
0985 Oslo