Gå videre til innhold
Helsefagarbeidere i hjemmetjenesten i Bydel Stovner holder vinterkulde og regn unna med de nye vinterjakkene. Fra venstre, Yohannes Gebremedhin, Ann Britt Knoph, Aklasia Solomon, Chachi Desalegn, Zain ul-Abideen og Ayaan Adan Essa.
Helsefagarbeidere i hjemmetjenesten i Bydel Stovner holder vinterkulde og regn unna med de nye vinterjakkene. Fra venstre, Yohannes Gebremedhin, Ann Britt Knoph, Aklasia Solomon, Chachi Desalegn, Zain ul-Abideen og Ayaan Adan Essa.

Nyhet -

Først ute med vinterjakker til hjemmetjenesten

Som første bydel i Oslo kommune har Stovner kjøpt inn vinterjakker til alle ansatte i hjemmetjenesten. Varmere arbeidstøy har vært ønsket fra de ansatte, og et tiltak for bedre HMS.

– Jeg er veldig fornøyd, nå er det mindre kaldt når jeg er ute på jobb. Dette er en fin investering, sier helsefagarbeider Zain ul-Abideen, som jobber i hjemmetjenesten på Høybråten.

I starten av januar fikk alle medarbeidere i hjemmetjenesten i Bydel Stovner utdelt hver sin svarte vinterparkas, med Oslo kommune-logo og «Hjemmetjenesten» på ryggen. Jakkene er også vanntette.

Bydelen ser dette som et viktig HMS-tiltak:

– Vi har kjøpt inn vinterjakkene fordi dette har vært etterspurt av medarbeidere i flere HMS-møter. Vi ønsker best mulig arbeidsmiljø og som arbeidsgiver ser vi at arbeidstøy som er i tynn bomull ikke er i nærheten av godt nok på vinterstid, sier avdelingssjef Sveinung Myklebust Ørjansen.

– Dette er også en investering med tanke på sykefravær, forhåpentligvis vil varme medarbeidere gi oss mer fornøyde og friskere medarbeidere.

Og det nye arbeidstøyet har fått veldig god respons blant de ansatte. Hjemmetjenesten er en del av avdeling helse, aktivitet og mestring i Bydel Stovner, der også vurderingsteamet og mestringsteamet får nye vinterjakker, til sammen cirka 100 medarbeidere. Medarbeiderne i hjemmetjenesten er mye på farten mellom brukernes boliger, hver dag, året rundt.

Fagforeningene er også glade for at hjemmetjenesten nå får arbeidstøy tilpasset vinterværet.

– Dette er noe Fagforbundet Pleie og omsorg Oslo har ønsket lenge. Vi har lenge ment at helsepersonell i hjemmetjenesten skal få samme tilbud som dem som jobber som anleggsarbeidere. Dette er en kjempestart, og vi er glade for at Bydel Stovner er den første bydelen i Oslo som har innført dette. Vi har fått bedre kvalitet på arbeidstøyet, og nå en jakke som varmer på kalde dager, sier Dorthea Bråten, hovedtillitsvalgt i Stovnerklubben til Fagforbundet Pleie og Omsorg Oslo.

Vinterparkasene gjør det lett å gjenkjenne helsearbeiderne fra hjemmetjenesten.

Emner

Regions

Kontakter

Thomas Wrigglesworth

Thomas Wrigglesworth

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 95877882

Bydel Stovner

Bydel Stovner er en grønn og levende bydel nord i Groruddalen i Oslo. Vi vil være et trygt og inkluderende lokalsamfunn som innbyr til aktivitet, sosialt engasjement og dialog. Vi yter tjenester innen eldreomsorg, oppvekst, sosiale tjenester, helse og en rekke andre av kommunens oppgaver til befolkningen på Stovner.
For å sikre best mulig og riktigst mulige tjenester er vi opptatt av å stadig utvikle våre tjenester sett fra innbyggernes behov. Vi har ambisjoner om å være med på den store digitale utviklingen i samfunnet, slik at våre tjenester til enhver tid er så gode som mulige.

Bydel Stovner
Karl Fossums vei 30
0985 Oslo