Gå videre til innhold
Kristin Langsholdt og Marthe-Kari Harlem, kan varmt anbefale en karriere i barnehagene i Bydel Stovner. (Foto: Eyvind J. Schumacher, Bydel Stovner)
Kristin Langsholdt og Marthe-Kari Harlem, kan varmt anbefale en karriere i barnehagene i Bydel Stovner. (Foto: Eyvind J. Schumacher, Bydel Stovner)

Nyhet -

Faglig utvikling i barnehagene: Et godt utgangspunkt for barnas fremtid

En barnehageplass gir et godt grunnlag for skolegang og veien videre. Å bidra til at barn får et best mulig utgangspunkt i livet er noe av det mest givende man kan jobbe med, ifølge Marthe-Kari og Kristin i Avdeling for Barnehage og Spesialpedagogikk (BOS) i Bydel Stovner.

– Barnehagene er ikke bare et sted hvor barn oppholder seg mens foreldrene jobber. De er også en arena der barn utvikler viktige ferdigheter, lærer sosialt samspill og forberedes på fremtiden. Det gjør det ekstra inspirerende å jobbe her, forklarer avdelingsdirektør for BOS Marthe-Kari Harlem.

– Vi har alltid fokus på utvikling og kvalitet. Barnehageansatte jobber kontinuerlig for å gi barna de beste forutsetningene for en god skolestart og et godt liv, sier Kristin Langsholdt.

Langsholdt er én av to områdesjefer for barnehagene i Bydelen. I tillegg organiseres spesialpedagogikk og veiledning under BOS i Stovner Bydel.

Fokus på kvalitet og ledelse

Marthe-Kari understreker viktigheten av å være fremoverlent i arbeidet. Hun forklarer at jobben med kvalitet starter med grunnmuren: Å sikre at tjenestene har en klar retning, og at de ansatte har pedagogisk frihet til å utøve faget sitt.

– Ledelse i barnehage handler blant annet om å tilrettelegge for at de ansatte kan gjøre en best mulig jobb, slik at det de ønsker å oppnå farger tjenestene. Pedagogisk frihet innebærer at ansatte kan utøve sitt fag på best mulig måte, sier Marthe-Kari.

– Barnehagene er i kontinuerlig utvikling. Det gjør det både spennende og krevende å jobbe i barnehage. Vi forsøker alltid å se om det er nye måter vi kan gjøre ting på slik at vi kan bli enda bedre, sier Kristin.

Tilpasning til lokalsamfunnet

En del av dette arbeidet ligger også i å tilpasse barnehagenes drift til den lokale befolkningen og sikre gode overganger til skolen.

– Det er essensielt å forstå hva kundene, altså foreldrene, ønsker og hva som er best for barna, sier Marthe-Kari.

I Bydel Stovner bruker barnehagene også ny forskningsbasert kunnskap for å støtte barnas språkutvikling på kort og lang sikt. En særlig spennende satsing i Bydel Stovner og de øvrige Groruddalsbarnehagene er prosjektet Språksterk 1-6, som har vist seg å være veldig fordelaktig for mange barns språkutvikling. Prosjektet ledes av Universitetet i Oslo i samarbeid med Bydelene, og innebærer blant annet praksisbasert profesjonsutvikling for pedagogiske ledere, med egen mentorordning og faglig felleskap.

Fossum Barnehage. Bydel Stovner har et variert barnehagetilbud, med både store og små barnehager. (Foto: Eyvind J. Schumacher, Bydel Stovner)

En dynamisk og utviklende arbeidsplass

Å jobbe i barnehage gir en unik mulighet til å være med å forme fremtiden. Barnehager spiller en viktig rolle i barns utvikling og gir samtidig en meningsfull arbeidsplass for ansatte. Med fokus på utvikling, kvalitet og tilpasning, jobber barnehageansatte i Bydel Stovner kontinuerlig for å gi barna de beste forutsetningene for en god skolestart og et godt liv. Dette gjør arbeid i barnehage til en meningsfull og givende karrierevei.

Full fart i Vestlitoppen Barnehage. Barnehagene er en viktig arena for sosialisering og læring av språk og andre ferdigheter, men det er også et sted for lek og moro. (Foto: Eyvind J. Schumacher, Bydel Stovner)

Emner

Regions

Kontakter

Eyvind J. Schumacher

Eyvind J. Schumacher

Kommunikasjonsrådgiver

Bydel Stovner

Bydel Stovner er en grønn og levende bydel nord i Groruddalen i Oslo. Vi vil være et trygt og inkluderende lokalsamfunn som innbyr til aktivitet, sosialt engasjement og dialog. Vi yter tjenester innen eldreomsorg, oppvekst, sosiale tjenester, helse og en rekke andre av kommunens oppgaver til befolkningen på Stovner.
For å sikre best mulig og riktigst mulige tjenester er vi opptatt av å stadig utvikle våre tjenester sett fra innbyggernes behov. Vi har ambisjoner om å være med på den store digitale utviklingen i samfunnet, slik at våre tjenester til enhver tid er så gode som mulige.

Bydel Stovner

Karl Fossums vei 30
0985 Oslo