Gå videre til innhold
SOFASAMTALE: De unge frivillige Sahal, Bassa og Agnes i sofasamtale hos Stovner frivilligsentral
SOFASAMTALE: De unge frivillige Sahal, Bassa og Agnes i sofasamtale hos Stovner frivilligsentral

Blogginnlegg -

​Ung frivillighet på Stovner

Stovner frivilligsentral har publisert rapporten «Ung engasjert frivillig – en rapport om frivillighet i prosjekt Familieferie på Stovner». Rapporten er en gjennomgang av prosjektet som startet opp i 2015.

Prosjektet handler om at unge frivillige har planlagt og gjennomført ferier for barnefamilier i Stovner bydel. Frivilligsentralen inviterte til sofasamtale og gjennomgang av hva de unge frivillige har lært, og hva de ansatte har erfart.

– Vi får så mye igjen for det. Det er et fellesskap som gjør at vi får til dette sammen, forteller Sahal, som er en av de frivillige.

Til sammen har 114 familier deltatt på aktivitetene som ble arrangert av 55 frivillige i alderen 18 til 30 år. Godt samarbeid mellom frivillige og ansatte har vært nøkkelen, og både barnefamiliene, de unge frivillige og de ansatte har dratt nytte av samarbeidet.

Ikke bare folk fra Stovner

Prosjekt «Familieferie på Stovner» har vart i tre år. Rapporten er skrevet for andre som kan ha nytte av et slikt familieferieopplegg. De frivillige som har bidratt kommer fra hele Oslo.

Prosjektet har hatt mer enn 50 unge frivillige. Totalt har 501 personer deltatt i prosjektet, derav 135 foreldre, 13 voksne barn i alderen 20-26 år, 57 ungdommer i alderen 15-19 år, 228 barn i alderen 6-14 år, og 68 barn i alderen 0-5 år.

Stovner frivilligsentral drives av Stiftelsen Kirkens Bymisjon Oslo i samarbeid med Bydel Stovner. Rapporten finnes hos Stovner frivilligsentral eller lastes ned fra denne saken, og du kan lese mer her: http://bit.ly/2jLSGYE

Emner

Kategorier

Kontakter

Thomas Wrigglesworth

Thomas Wrigglesworth

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 95877882

Bydel Stovner

Bydel Stovner er en grønn og levende bydel nord i Groruddalen i Oslo. Vi vil være et trygt og inkluderende lokalsamfunn som innbyr til aktivitet, sosialt engasjement og dialog. Vi yter tjenester innen eldreomsorg, oppvekst, sosiale tjenester, helse og en rekke andre av kommunens oppgaver til befolkningen på Stovner.
For å sikre best mulig og riktigst mulige tjenester er vi opptatt av å stadig utvikle våre tjenester sett fra innbyggernes behov. Vi har ambisjoner om å være med på den store digitale utviklingen i samfunnet, slik at våre tjenester til enhver tid er så gode som mulige.

Bydel Stovner
Karl Fossums vei 30
0985 Oslo