Gå videre til innhold
Innbyggerbasen holder til i det hvite huset på Nedre Fossum gård.
Innbyggerbasen holder til i det hvite huset på Nedre Fossum gård.

Blogginnlegg -

Tilbakeblikk på 2022 - og ønsker for det nye året

Nyttårsbrev fra prosjekt Innbyggerbasen

Brått har det blitt er helt nytt år. Nå først litt vinter, men plutselig er det vår! Vi i prosjekt Innbyggerbasen vil dele noen milepæler fra året som gikk, og med det et stort TAKK til all hjelp vi på veien fikk.

Året 2022 startet med menneskemøter, skriving og planer, som la grobunn for både gode samarbeid og vaner. Mot sommeren ble det nabolagsfest med flere borettslag, og frø ble plantet for en sambruksavtale unik av sitt slag.

Sommerfest på Nedre Fossum gård 21.juni.

For selv om det å starte et «Familiesenter» var Røde Kors sin pilot, så var det Kaja Taasen som sørget for at de på Nedre Fossum slo rot!

1. august ble Marie Øvrum ansatt i prosjekt Innbyggerbasen. Også Heidi Solberg hjalp til høst - men skal være 100% i prosjekt Godt Språk i den neste fasen.

I høst startet tilretteleggingen rundt å få Røde Kors inn i hus, og med støtte fra Oslohjelpa, Spesialpedagogisk team og Åpen barnehage er vi definitivt på rett kurs. 1242 besøk har Røde Kors Familiesenter hatt i høst – og Innbyggerbasen har vært med på alt fra å arrangere åpningsfest til julegrøt.

I det hvite huset på Nedre Fossum gård har også Innbyggerbasen fått være – hver mandag og onsdag denne høsten har vi «testet» familiemøteplasser hvor foreldre også kan lære. Ikke minst har vi jobbet iherdig med å spre ordet og informere – for det er jammen ikke lett for et nytt tilbud å rekruttere!

En arbeidsgruppe med foreldre fra nabolaget har gitt råd og delt sine tanker - tanker som for prosjektet også i 2023 vil være et viktig anker.

Arbeidsgruppa for Innbyggerbasen med foreldre, prosjektleder Kaja Taasen ytterst til venstre, prosjektmedarbeider Marie Øvrum ytterst til høyre.

Mandager har blitt dagen for inviterte grupper og kurs. «Pappagruppene» våre ble dessverre lite besøkt, med derimot ble COS-P kurs raskt fullt!

Vi har også testet «Åpen dør», og «Naboprat» med nye tema hver onsdag. Besøkende har fått hjelp med ting som å finne fritidsaktiviteter til barna - og data. Også i år blir det åpen onsdag for foreldre med og uten barn, men mandager skal vi teste nye konsepter - først barseltreff, senere annet.

Innbyggerbasen er et tilbud for barnefamilier på Stovner. Her fra informasjonsdag med gratis vafler og saft i sommer.

Naboprat blir det også i 2023 - i Innbyggerbasen vår og andre steder folk måtte ønske. I år har vi hatt temaer som språkutvikling, og besøk av mangfoldskontakt Shabana, men også en kveld med «tenåringstips» på Haugenstua skole, og to Naboprater om «søvn for barna».

Vi har mange ideer for året i vente. Når vår prosjektperiode 1 avsluttes i februar, vil vi evaluere og justere for den neste. Prosjektet vårt avsluttes i slutten av 2023. Vi håper vi da har en grunnmur av kunnskap og modeller Stovners tjenester kan og vil implementere.

Vi håper vi i 2023 samarbeidet for Stovner-familier får, og ønsker dere alle et riktig godt nytt år!

Hilsen Kaja Taasen og Marie Øvrum
i prosjekt Innbyggerbasen :-)

Prosjektmedarbeider Marie Øvrum og prosjektleder Kaja Taasen på juleavslutning.

Emner

Kategorier

Regions

Kontakter

Thomas Wrigglesworth

Thomas Wrigglesworth

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 95877882

Bydel Stovner

Bydel Stovner er en grønn og levende bydel nord i Groruddalen i Oslo. Vi vil være et trygt og inkluderende lokalsamfunn som innbyr til aktivitet, sosialt engasjement og dialog. Vi yter tjenester innen eldreomsorg, oppvekst, sosiale tjenester, helse og en rekke andre av kommunens oppgaver til befolkningen på Stovner.
For å sikre best mulig og riktigst mulige tjenester er vi opptatt av å stadig utvikle våre tjenester sett fra innbyggernes behov. Vi har ambisjoner om å være med på den store digitale utviklingen i samfunnet, slik at våre tjenester til enhver tid er så gode som mulige.

Bydel Stovner
Karl Fossums vei 30
0985 Oslo