Gå videre til innhold
Kantina på Rommen skole og kultursenter blir en ny arena for arbeidstrening i Bydel Stovner.
Kantina på Rommen skole og kultursenter blir en ny arena for arbeidstrening i Bydel Stovner.

Blogginnlegg -

Nytt samarbeid for å få flere innvandrerkvinner i jobb

Bydel Stovner og Rommen skole og kultursenter etablerer i høst et nytt arbeidstreningstiltak i kantina på skolen. 

Tiltaket er rettet mot innvandrerkvinner med lav språkkompetanse, som ikke mottar ytelser fra Nav. Målet er å gi kvinnene praksis i kantinedrift og språktrening, slik at de stiller sterkere på arbeidsmarkedet, og blir kvalifisert til arbeid i kjøkken og kantine. Rommen skole og Bydel Stovner har inngått et to-årig samarbeid om drift av kjøkkenet og kantina.

Rommen skole finansierer kjøkkenet med alt nødvendig utstyr, mens bydelen bidrar med lønns- og driftsmidler.

Erfaren kantineleder

Irene Antonsen er ansatt som leder for arbeidstreningstiltaket. Hun er utdannet restaurantkokk, og har jobbet i bransjen i mange år. Før hun kom til Bydel Stovner arbeidet hun for Jobbklar Norge AS, med mennesker som av ulike årsaker har utfordringer med å ta del i arbeidslivet. Hun har jobbet med både kantinedrift og målgruppa tidligere, og gleder seg til å ta fatt på oppgaven på Rommen skole og kultursenter.

– Det som motiverer meg er å se fremdriften hos de som skal ha praksis i kantina, at de mestrer, trives og utvikler seg, sier Irene.

Bred opplæring

Vår nye kantineleder påpeker at kantinedrift er et fysisk tungt yrke. Kvinnene skal blant annet lære om utstyr og teknikker, de forskjellige sonene på et kjøkken, hvordan man deler kjøtt og fisk korrekt, og om allergener og krydder. De får også lære om hygiene, renhold, varemottak og ikke minst hvordan betjene kassa og kunder.

– Når man skal gjøre dette og samtidig lære det bort, og man ikke snakker samme språk, kan det bli ekstra tungt, men da gir det også ekstra glede når man lykkes, smiler Antonsen.

Irene er født i Skien, og oppvokst i Bærum. De siste 16 årene har hun imidlertid tilbragt på Sørlandet. Nå syns hun det er deilig å være tilbake på Østlandet, nærmere både familie og venner.

– Jeg ser fram til å jobbe her i bydelen. Det er et veldig spennende prosjekt med mange kloke hoder og mye pågangsmot, så dette tror jeg blir veldig moro, sier Irene Antonsen. 

Nytilsatt kantineleder Irene Antonsen ser fram til å komme i gang med arbeidstreningstiltaket på Rommen skole og kultursenter. 

Emner

Kategorier

Regions

Kontakter

Thomas Wrigglesworth

Thomas Wrigglesworth

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 95877882

Relatert innhold

Bydel Stovner

Bydel Stovner er en grønn og levende bydel nord i Groruddalen i Oslo. Vi vil være et trygt og inkluderende lokalsamfunn som innbyr til aktivitet, sosialt engasjement og dialog. Vi yter tjenester innen eldreomsorg, oppvekst, sosiale tjenester, helse og en rekke andre av kommunens oppgaver til befolkningen på Stovner.
For å sikre best mulig og riktigst mulige tjenester er vi opptatt av å stadig utvikle våre tjenester sett fra innbyggernes behov. Vi har ambisjoner om å være med på den store digitale utviklingen i samfunnet, slik at våre tjenester til enhver tid er så gode som mulige.

Bydel Stovner
Karl Fossums vei 30
0985 Oslo