Gå videre til innhold
Nå tester vi ut felles vurderingsteam for helsetjenestene

Blogginnlegg -

Nå tester vi ut felles vurderingsteam for helsetjenestene

Oslo kommune er i gang med tillitsreform. Innbyggernes behov skal settes i sentrum, og tjenestene skal ta utgangspunkt i hva som er viktig for den enkelte innbygger. Nå tester vi ut felles vurderingsteam. 

Vi skal ha større fokus på den enkeltes ressurser og hvordan tjenestene kan bidra til mestring. I tillegg skal vi styrke medarbeideres faglige profesjonalitet og rolle, samt ha tillitsbasert ledelse.

I denne forbindelse kjøres det for øyeblikket et pilotprosjekt i bydelen hvor vi tester ut et felles vurderingsteam for helse og omsorgstjenestene i bydelen.

Avdeling for forvaltning og hjemmetjenester (AFH), avdeling for bo- og dagtilbud (BOD) og avdeling helse v/ seksjon psykisk helse deltar i pilotprosjektet. Avdelingenes felles vurderingsteam er tverrfaglig, og består av kompetente og engasjerte fagfolk som behandler og vurderer søknader om helse- og omsorgstjenester.

Vi skal bevege oss fra å ha brukeren i fokus til å ta brukers fokus, og vi skal ta faglige avgjørelser om brukers behov nærmere og sammen med bruker. Vi skal dekke brukernes behov - ikke tilby dem våre standardtjenester. Sammen skal vi finne løsninger for innbyggerne som de selv er med på å bestemme. Vi ønsker å skape en bedre hverdag både for den som mottar, og for dem som yter tjenester i bydelen.

Målet er «én dør inn» og ett tydelig mottaksapparat for alle søknader og henvendelser som gjelder kommunale helse- og omsorgstjenester. Vi ønsker at innbyggerne skal oppleve tidlig innsats fra bydelen, at de inkluderes i prosessen, økt tilgjengelighet, fokus på trygghet og at det settes inn rett tjeneste til rett tid.

Emner

Kontakter

Thomas Wrigglesworth

Thomas Wrigglesworth

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 95877882

Bydel Stovner

Bydel Stovner er en grønn og levende bydel nord i Groruddalen i Oslo. Vi vil være et trygt og inkluderende lokalsamfunn som innbyr til aktivitet, sosialt engasjement og dialog. Vi yter tjenester innen eldreomsorg, oppvekst, sosiale tjenester, helse og en rekke andre av kommunens oppgaver til befolkningen på Stovner.
For å sikre best mulig og riktigst mulige tjenester er vi opptatt av å stadig utvikle våre tjenester sett fra innbyggernes behov. Vi har ambisjoner om å være med på den store digitale utviklingen i samfunnet, slik at våre tjenester til enhver tid er så gode som mulige.

Bydel Stovner
Karl Fossums vei 30
0985 Oslo