Følg Bydel Stovner

Et innblikk i vinterferien på Stovner

Blogginnlegg   •   feb 21, 2019 15:46 CET

FERIE: Denne uken er det vinterferie, også i Bydel Stovner.

Ferie blant bøkene

Lars Holt (33) jobber hos Stovner bibliotek. Han synes det er fint med et nytt og stort bibliotek, som er Oslos mest besøkte. Han har bodd flere steder i hele landet, men synes Stovner er det mest livlige og multikulturelle stedet han har vært.

Daglig blir biblioteket besøkt av mange forskjellige folk i ulike aldersgrupper. Stovner bibliotek blir sett på som et sted der unge og eldre kan tilbringe fritiden, samtidig som det er mange andre tilbud for både studenter og småbarn. Ifølge Lars er det beste med å jobbe her at man øker interessen for kultur og bøker.

– Mange har godt av tilbudet. Her er det livlig, og jeg synes biblioteket er god på populærkultur, forteller han.
Dette er noe av det biblioteket tilbyr i ferien:

  • Feriekino
  • Datahjelp
  • Tekstlab
  • Nintendospilling
  • Åpen Stovnerlab
  • Ansiktsmaling
  • Sjakk
  • Språkafé
  • Film fra sør

Stovner bibliotek
PÅ BIBLIOTEKET: Lars Holt jobber på biblioteket og trives godt på Stovner.

Et annet sted du kan tilbringe tid i vinterferien om du er mellom 12-20 år, er Stovner Rockefabrikk. Der får man veiledning av flinke instruktører som kan blant annet hjelpe til med mye innen musikk.

Gurkirat (19) og Camilla (14) er to personer som pleier å oppholde seg på rockefabrikken. Gurkirat kjemper om en plass på en musikkskole i Liverpool med høye inntakskrav. Dette gjør at Gurkirat må forbedre seg veldig godt.

– Et så godt tilbud som her på rockefabrikken gjør det mulig for meg å forberede meg, samtidig som jeg sosialiserer meg med de andre, sier han.

Camilla derimot, bruker vinterferien sin til å synge og ta i bruk flere av de ulike instrumentene på bygget. Hun nevner også at hun ikke har vært der hver dag, men at hun har prøvd å utnytte de hyggelige øyeblikkene hun hatt på rockefabrikken.

– Et slikt opplegg med såpass gode muligheter i veldig fine fasiliteter kan være til god nytte for alle i lokalsamfunnet her på Stovner, mener hun.

Lyden av Stovner på Stovner Rockefabrikk

SYNGER: Camilla synger av full hals.

I vinterferien så har en gruppe på ti elever fra Granstangen skole fått tilbud om å jobbe i ulike deler i Bydel Stovner. Dette er et tilbud som har blitt tatt godt imot av elevene, bydelen og arbeidsgiverne. 
Iman Essadiki (15) er en av disse ungdommene. Hun er glad for at hun har fått jobbe med barn i Tokerudtoppen barnehage. 

– De voksne som jobber her har tatt meg godt imot. Jeg er glad i å jobbe med barn, og i tillegg har jeg noe å gjøre i feriene, sier hun.

Jobbsmak
JOBBSMAK: Iman Essadiki har fått prøve seg som barnehageansatt. 

I Haugenstua barnehage storkoser barna seg med en uke fylt av vinteraktiviteter! Eva (4) forteller at hun liker å dra på hytta sammen med foreldrene sine. Mobina (3) har stått på slalåm med faren sin i Liabakken og kost seg ute i snøen.

Haugenstua barnehage

AKTIVE: Barna i Haugenstua barnehage koser seg i snøen.