Følg Bydel Stovner

«Alt som kan digitaliseres, skal digitaliseres»

Nyhet   •   mar 17, 2018 10:00 CET

UKENS DIGITALE NYHET: Samordning, større kraft og økt tempo i et tjenestenært digitaliseringsarbeid i Oslo kommune er stikkord fra denne ukas digitale nyhet.

Etter initiativ fra bydelsdirektør Alv H. Sørland i Bydel Stovner har alle bydeler, sammen med etatsdirektør for Helseetaten og representanter fra byrådsavdelingen for finans blitt enige om et rammeverk for bedre samordning, større kraft og økt tempo i tjenestenært digitaliseringsarbeid i Oslo kommune.

De har hatt en rekke workshops for å enes om en felles retning for arbeidet med digitalisering og tjenesteutvikling. Dette skal sørge for en bedre koordinering og større kraft i arbeidet med å utvikle tjenester som svarer bedre på innbyggernes behov og styrke kommunens overordnede satsing.

Det følger av plattform for byrådssamarbeidet 2015-2019 at; «Alle innbyggerrettede tjenester som kan digitaliseres skal digitaliseres, hvor innbyggernes behov skal være førende i utviklingen.»

For å gjennomføre dette løftet i kommunen trengs det en styrking av den digitale gjennomføringskraften gjennom kollektiv innsats i et raskt tempo.

Der har bydelene en fordel – gjennom daglig kontakt med innbyggerne der de er og der de bor.

Det er også viktig å merke seg at digitalisering er mer enn teknologi. For å lykkes med gjennomgripende digitalisering er det en forutsetning å styrke virksomhetens evne til å endre seg, være fleksible, ha gode samarbeidsstrukturer og agere på realitetsdata.

Å involvere et mangfold av medarbeidere i konkret utviklingsarbeid er et sterkt verktøy for å lykkes med kulturendring. Vi ser frem til å fortsette å arbeide tett sammen med andre bydeler og sentrale aktører i Oslo kommune for sammen å utvikle bedre og mer tilpassede tjenester for våre innbyggere.

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.