Gå videre til innhold
Sandvolleyball i Fossumparken med Vestli IL var en av aktivitetene i sommer.
Sandvolleyball i Fossumparken med Vestli IL var en av aktivitetene i sommer.

Nyhet -

Hva skjedde Stovner-sommeren 2020?

For barn og ungdom i Bydel Stovner har det vært mange aktiviteter og tilbud denne sommerferien, til tross for utfordringene med koronapandemien. For bydelsutvalget på Stovner var det et viktig mål å skape muligheter for en sommer med meningsfylte aktiviteter, hyggelige opplevelser, sosialt fellesskap og nyttig jobberfaring. 

Nå kan vi se tilbake på en massiv dugnad hvor mange hundre barn og unge har fått gode opplevelser, aktiviteter og jobber.

Vi har lagt bak oss en annerledes vår, med stengte barne- og ungdomsaktiviteter, hjemmeskole og større isolasjon for mange. Det kan være krevende for mange, særlig sårbare barn og unge. Det er viktig å hindre at pandemien gir økt for frafall i videregående skole og utenforskap.

Sommeraktivitetene og sommerjobbene fikk vi til gjennom et felles løft sammen med idretten, frivillige organisasjoner, Oslo kommune sentralt og private bedrifter. Målet var et bredt og variert tilbud gjennom alle sommerferieukene. Det ble satt inn ekstra tilbud og aktiviteter for barn og unge utover de faste sommertilbudene i bydelen som f.eks. hos Blokk 58, Haugenstua Skatepark og Stovner Rockefabrikk.

Her er et overblikk over hva barn og ungdom fra 7 til 23 år kunne være med på, Stovner-sommeren 2020:

Samarbeid med idrett og frivillighet

En rekke tilbud og aktiviteter i regi av idrettslag og frivillighet. For eksempel all-idrett for barn fra 7-15 år med bl.a. fotball, frisbee, boksing og badminton, sommeraktiviteter og aktivitetslederkurs for ungdom, sommerkafé i Fossum kirke og skogsturer for barnefamilier. Bydel Stovner samarbeidet med Vestli IL, Høybråten og Stovner IL, Rommen SK, Stovner frivilligsentral og Stovner Flerkulturelle Forening.

Svømmekurs

Bydel Stovner inviterte til gratis svømmekurs for barn i aldersgruppen 7-18 år, i samarbeid med Lambertseter svømmeklubb og SK Speed. Totalt 75 barn deltok på svømmekursene, og lokale ungdommer fikk sommerjobb med å følge deltakerne til og fra kursene.

Fotballturnering for ungdom og Åpen hall

Etter initiativ fra ungdom selv ble det holdt fotballturnering på Jesperudjordet 25.juli, for dem mellom 15 og 19 år. Ungdom fra Stovner Leaders sto for opplegget, mens Vestli IL sto som ansvarlig arrangør. Et populært og godt gjennomført arrangement i fint vær.

Vestli IL hadde også et tilbud om Åpen hall for ungdom mellom 15 og 22 år, med blant annet volleyball-turnering.

Sommerjobb for ungdom

Bydel Stovner gjorde et stort løft med sitt prosjekt for å få ungdom i sommerjobb. Til en stor grad ble lønn betalt av bydelen, mens ungdommene fikk viktig jobberfaring og en fot inn i arbeidslivet. Flere ungdommer har fått mulighet for jobb også etter sommerjobb-prosjektet.

580 ungdommer søkte om sommerjobb, mens 223 kom gjennom nåløyet og fikk sommerjobb. Sommerjobbene ble delt i to puljer, der første pulje jobbet de tre første ukene av skoleferien, mens pulje to jobbet de tre siste ukene før skolestart.

Det var stor variasjon i sommerjobbene. Noen drev landbruksarbeid på Linderud gård, Bogstad gård og Persbråten gård i Bærum, andre jobbet f.eks. i blomsterbutikk, klesbutikk, matbutikk, treningssenter, på Deichmanske bibliotek eller med rengjøring. En del var ansatt internt i Bydel Stovner, bl.a. med vedlikehold av grøntarealer, med IKT-arbeid og på sykehjem. Stovnerungdommene jobbet i hele Oslo, i Bærum og på Romerike.

Tilbakemeldingene fra arbeidsgiverne har jevnt over vært veldig gode.

Trafikalt grunnkurs

For mange ungdommer er det viktig å ha førerkort for å kunne skaffe seg jobb. I samarbeid med en lokal kjøreskole fikk 31 ungdommer gratis trafikalt grunnkurs gjennom Bydel Stovner, for å komme i gang med prosessen for å ta lappen.

Gruppeaktiviteter med Uteteamet

Uteteamet jobber oppsøkende overfor ungdom som henger ute i bydelen. De har hatt gruppe-aktiviteter etter innspill fra ungdommene, som bading, pizza, bowling og mini-golf.

Sommerskole

Det vanlige sommerskole-tilbudet fra Oslo kommune ble avlyst, men det ble holdt alternative sommerskoler i bydelen. De alternative sommerskolene var et tilbud til elevene på den enkelte skole, og ble holdt på Haugenstua, Rommen, Tokerud og Vestli skoler. Det ble holdt egne kurs for skolestartere på Vestli og Rommen de to første ukene i august.

Lokale ungdommer fikk sommerjobb på sommerskolene for barn.

Alle tiltakene er finansiert gjennom egeninnsats fra bydelens mange engasjerte medarbeidere, eksterne midler og bydelens eget budsjett.

Aktiviteter ved Liastua er et populært tilbud for barn og ungdom. 

Emner

Kategorier

Regions

Kontakter

Thomas Wrigglesworth

Thomas Wrigglesworth

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 95877882

Bydel Stovner

Bydel Stovner er en grønn og levende bydel nord i Groruddalen i Oslo. Vi vil være et trygt og inkluderende lokalsamfunn som innbyr til aktivitet, sosialt engasjement og dialog. Vi yter tjenester innen eldreomsorg, oppvekst, sosiale tjenester, helse og en rekke andre av kommunens oppgaver til befolkningen på Stovner.
For å sikre best mulig og riktigst mulige tjenester er vi opptatt av å stadig utvikle våre tjenester sett fra innbyggernes behov. Vi har ambisjoner om å være med på den store digitale utviklingen i samfunnet, slik at våre tjenester til enhver tid er så gode som mulige.

Bydel Stovner
Karl Fossums vei 30
0985 Oslo