Følg Bydel Stovner

​På stø kurs inn i arbeidslivet

Nyhet   •   nov 27, 2018 11:01 CET

GODT HUMØR: Norsklærer Sidsel Aalhaug og elev Juliyana Arul.

Juliyana Arul blar ivrig opp i norskboken sin inne på Fossum aktivitetshus. Hun holder på å fullføre et norskkurs, men er definitivt klar for mer. Drømmen er å bli ferdig utdannet regnskapsfører.

– Jeg hørte om gratis norskkurs på Stovner av en familievenn. Da jeg ville melde meg på fikk jeg beskjed om at det var helt fullt, forteller Juliyana, som opprinnelig er fra Sri-Lanka.

Noen dager senere fikk hun endelig beskjed om at hun og tre venninner fikk plass. Kurset i norsk A1/A2, som startet opp i uke 38, har nemlig vært så populært at antall påmeldte var to ganger mer enn det var plass til. Derfor ble det satt opp et til. Juliyana var en av de heldige som fikk plass.

­– Jeg må lære meg bedre norsk og engelsk for å komme meg videre, sier hun.

Hun kan nesten ikke vente til neste gang hun får sitte i klasserommet og lære mer. Da vet hun akkurat hva hun skal trene på.

– Jeg vil lære mer om argumenter og lære å argumentere godt på norsk, sier Juliyana.

Lærer Sidsel Aalhaug står tålmodig ved siden av og lytter. Hun jobber i Caritas som samarbeider med Fossum aktivitetshus, og drar til Stovner to ganger i uken for å undervise.

– Jeg synes det er veldig fint å være norsklærer her på Stovner, forteller hun.

Hun har selv bodd i Brasil i 36 år og var en stund norsklærer ved ambassaden.

– Jeg synes det var veldig spennende å jobbe med det flerkulturelle miljøet. Det ville jeg fortsette med da jeg kom hjem, forteller hun.

På norskkurset er alle deltakere førstegenerasjons innvandrere. 90 prosent har ikke-vestlig bakgrunn, og botid i Norge varierer fra 1 til 35 år. Juliyana blar i norskboken sin, til Sidsels store glede.

– Du vet vel at den boken der er faktisk laget for et vanskeligere nivå? Jeg tror dette skal gå veldig bra, smiler læreren.

LÆRER MYE: Juliyana lærer mye av å gå på norskkurs på Stovner. Lærer for Caritas, Sidsel, er fornøyd.  

Fakta om «Fossumhuset»:

Aktivitetene på Fossumhuset utvikles i samarbeid med frivillige organisasjoner for å øke innsatsen slik at voksne får muligheter til utvikling og samfunnsdeltakelse

Huset er et ledd i Groruddalssatsingen, delprogram nærmiljø

Innbyggere i Bydel Stovner skal stimuleres til deltakelse og engasjement

Huset skal være en møteplass i lokalmiljøet

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.