Gå videre til innhold
​Stovner jobber med Google Design Sprint: Deler kunnskap for barns oppvekstsvilkår

Nyhet -

​Stovner jobber med Google Design Sprint: Deler kunnskap for barns oppvekstsvilkår

Bydel Stovner og Utdanningsetaten samarbeider om å hindre at barn glipper i overgangen mellom tjenester. Dette samarbeidet gjøres i en såkalt Google Design Sprint, der målet er å foreslå en modell eller flere som skal utvides og testes på to skoler til i bydelen, samt skaleres i hensikt å brukes i hele Groruddalen.

I Bydel Stovner er det Vestli skole som er den første prøveskolen, sammen med andre relasjoner som barnevern, barnehage og skolehelsetjenesten. Forsøket gjøres i samarbeid med Netlife.

Utgangspunktet for sprinten er at enkelte barn i utsatte familier i utsatte områder glipper for de offentlige tjenestene i overgangsfaser. Det kan skje når barnet skal gå fra barnehage til skole, fra en skole til en annen, eller overganger som finner sted i løpet av en dag. Barnets/elevens problemer fanges som regel opp av personalet i barnehagen, lærer eller sosiallærer. Derimot har skolen begrenset med kjennskap til bydelens tjenester og hvordan disse kan aktiveres.

En god struktur mellom tjenestene mangler, derfor må det trenes på å løse problemene. Prosjektgruppa skal se på kommunikasjonsformer mellom etater og rutiner for samarbeid mellom dem og samordning av instansene og aktivitetene rundt barnet.

Uansett utfall vil prosjektet gi viktig innsikt i utfordringene som finnes.

Dette er Google Design Sprint:

Sprint er en arbeidsmåte som varer i fem dager. Det begynner med deling av kunnskap, forståelse av problemet og å velge mål for uken. Deretter skal man fokusere på løsninger. Da blir det en gjennomgang av ideer som man kan forbedre og legge vekt på kritisk tankegang. Så vil man sitte med en haug med løsninger, som skal skaleres ned til en steg-for-steg plan for prototypen (modell) teamet skal lage. Deretter lager man denne prototypen, og så til slutt velger man den beste løsningen som skal bli den virkelige prototypen (modellen).

Resultatet av sprinten skal gi grunnlag for videre arbeid med problematikken. Dette betyr at man uansett vil sitte igjen med viktig innsikt, samt delt kunnskap om problemene som finnes.

Les mer om hva sprint er her: http://www.gv.com/sprint/

Sjekk ut en 90-sekunders video her: https://www.youtube.com/watch?v=K2vSQPh6MCE

Emner

Kontakter

Thomas Wrigglesworth

Thomas Wrigglesworth

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 95877882

Relatert innhold

Bydel Stovner

Bydel Stovner er en grønn og levende bydel nord i Groruddalen i Oslo. Vi vil være et trygt og inkluderende lokalsamfunn som innbyr til aktivitet, sosialt engasjement og dialog. Vi yter tjenester innen eldreomsorg, oppvekst, sosiale tjenester, helse og en rekke andre av kommunens oppgaver til befolkningen på Stovner.
For å sikre best mulig og riktigst mulige tjenester er vi opptatt av å stadig utvikle våre tjenester sett fra innbyggernes behov. Vi har ambisjoner om å være med på den store digitale utviklingen i samfunnet, slik at våre tjenester til enhver tid er så gode som mulige.

Bydel Stovner
Karl Fossums vei 30
0985 Oslo