Gå videre til innhold
SLIK: Den nettbaserte løsningen som kom ut av sprinten ser slik ut.
SLIK: Den nettbaserte løsningen som kom ut av sprinten ser slik ut.

Nyhet -

Google Design Sprint: Bedre forståelse av pårørendes behov

Bydel Stovner har i samarbeid med flere bydeler gjennomført en rekke Google Design sprinter den siste tiden som en del av digitaliserings- og utviklingsarbeidet. Før jul gikk Stovner i samarbeid med fire andre bydeler; Alna, Gamle Oslo, St. Hanshaugen, Ullern, for å gjennomføre en sprint om pårørendekommunikasjon.  

Bydelene ønsket å forbedre kommunikasjonen med pårørende til funksjonshemmede i bolig. Fem representanter fra hver sin bydel og fire fra firmaet Netlife jobbet sammen en uke i strekk for å raskest mulig gå fra et problem til en mulig løsning.

En Google Design Sprint er en metode for å samle innsikt, teste ideer og utvikle en løsning. I fem dager jobber man intensivt med problemstillingen. Målet er å raskt lære hva som fungerer, og hva som ikke fungerer. Det legger opp til at sprintteamet har fullt fokus på oppgaven i fem dager, og hjelpemidler som datamaskin og mobiltelefoner er ikke tillatt. Målet er at man skal få gjort mye på kort tid.

For pårørendekommunikasjonssprintens del var målsettingen å skape en plattform som kvalitetssikrer god kommunikasjon uavhengig av person, og som er oversiktlig, lett å bruke og tilgjengelig for alle parter. 

Det ble dermed laget og testet, med pårørende og ansatte, et nettbasert verktøy som kunne danne grunnlag for god og konsistent pårørendekommunikasjon. 

Verktøyet belyser en kjent problemstilling; at man faktisk ikke vet nok om hvordan, hvor ofte og om hva de pårørende ønsker å kommunisere. Med det nettbaserte verktøyet kan man samle inn ønsker og behov på en mer systematisk måte enn det gjøres i dag, og skape en samtale. 

Emner

Kategorier

Kontakter

Thomas Wrigglesworth

Thomas Wrigglesworth

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 95877882

Relatert innhold

Bydel Stovner

Bydel Stovner er en grønn og levende bydel nord i Groruddalen i Oslo. Vi vil være et trygt og inkluderende lokalsamfunn som innbyr til aktivitet, sosialt engasjement og dialog. Vi yter tjenester innen eldreomsorg, oppvekst, sosiale tjenester, helse og en rekke andre av kommunens oppgaver til befolkningen på Stovner.
For å sikre best mulig og riktigst mulige tjenester er vi opptatt av å stadig utvikle våre tjenester sett fra innbyggernes behov. Vi har ambisjoner om å være med på den store digitale utviklingen i samfunnet, slik at våre tjenester til enhver tid er så gode som mulige.

Bydel Stovner
Karl Fossums vei 30
0985 Oslo