Følg Bydel Stovner

Hva har skjedd på Vestli i 2019?

Blogginnlegg   •   des 12, 2019 08:00 CET

Fra medvirkningsverksted på Vestli torg. Foto: MakersHub

2019 nærmer seg slutten, og det er igjen på sin plass med en liten oppsummering fra «Prosjekt utvikling av delbydel Vestli».

BUA Stovner – best i landet! 9. januar åpnet utlånssentralen, BUA Stovner, i bunnen av Liabakken. Utlånssentralen var åpen til og med 31.mars, og pågangen var mildt sagt stor. BUA hadde ca 65 par langrennsski og 65 par slalåmski med alt av tilbehør tilgjengelig for barn, unge og voksne gjennom gratis utlån. Utlånssentralen ble driftet av Høybråten og Stovner idrettslag, som også eier og drifter Liabakken Alpinsenter. BUA Stovner var en stor suksess, og i mars var vi til og med best i landet! I løpet av åpningsperioden ble det registrert 666 forskjellige låntakere, 1412 utlån og 4864 utlånte enheter!

Gjennom VestliLabben ble lokal tilstedeværelse på Vestli testet ut fra midten av februar og ut juni. Tilbudet var i oppstarten åpent tre dager per uke, men ble justert ned til en dag per uke grunnet få besøkende. I samarbeid med Vestlilabben arrangerte ildsjel Wenche Bjerke språkkafé for kvinner på torsdager. Tilbudet var svært populært. Vestli sjakk-klubb benyttet også lokalene til sine treff.

I våres ble det, i samarbeid med Bymiljøetaten, satt ut benker fra Stovner senter til Vestlibua. Det er også etablert benker langs Tokerudbekken, samt en rasteplass hvor det også er satt opp en grill.

I oktober var det åpningsarrangement for rasteplassen ved Tokerudbekken i samarbeid med Vestlirådet, her var det både musikk og matservering.

Det er gjennomført en mulighetsstudie av Tokerudparken/Langårdsfeltet i regi av MakersHub. I den forbindelse ble det holdt tre medvirkningsverksteder lokalt på Vestli, hvor befolkningen har gitt innspill til hvordan området bør utvikles. 

På nyåret vil rapporten fra mulighetsstudiet bli presentert på et åpent møte, og det jobbes nå med å avklare videre arbeid med Tokerudparken/Langårdsfeltet.

På kollen nord for Vestli torg ble det i høst etablert treningsapparater, og nylig har en sittegruppe også kommet på plass i dette området. Treningsapparatene er veldig populære og er i bruk fra morgen til kveld.

Vestlirådet er en ressursgruppe i tilknytning til «Prosjekt utvikling av delbydel Vestli». Gruppa har holdt fire møter i løpet av året, de har arrangert åpningsfest ved Tokerudbekken og julegrantenning på Vestli torg nå i desember. Medlemmer av Vestlirådet deltok også i medvirkningsverkstedene i tilknytning til mulighetsstudiet av Tokerudparken/Langårdsfeltet.

Arbeidet med ny asfalt på gangveien fra Stovner senter til Vestlibua er i gang, og det jobbes fortløpende med å tynne i skog og grøntområder, samt rydding og vedlikehold langs vei og bebyggelse.

Gjennom prosjektåret 2019 har det blitt gjennomført ulike arrangementer i delbydel Vestli i samarbeid med frivillig organisasjonsliv, for eksempel Kulturlia, som ble gjennomført i samarbeid med Tamilsk Sangam.

Vi er godt fornøyd med prosjektåret, og er allerede godt i gang med planlegging av arbeidet for 2020.

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.