Følg Bydel Stovner

Senior i Bydel Stovner? Beskytt deg mot influensa!

Nyhet   •   okt 22, 2019 08:00 CEST

Seksjonsleder Kjersti Thorvaldsen (venstre) og bydelsoverlege Trude Bakke (høyre) håper flest mulig fra den eldre garde i Bydel Stovner vil ta årets influensavaksine.

Influensasesongen står for døra, og helsemyndighetene anbefaler utsatte grupper å vaksinere seg mot sykdommen. Bydel Stovner tilbyr drop-in vaksine for innbyggere over 65 år.

Å vaksinere seg mot influensa er viktig for å beskytte seg mot alvorlig sykdom og i verste fall død. Mange går til fastlegen og får vaksine, men undersøkelser viser at det er for få. Jeg håper mange seniorer i Stovner bydel vil benytte seg av muligheten til å ta influensavaksine hos oss, sier bydelsoverlege Trude Bakke.

Influensa kan gi alvorlige komplikasjoner som lungebetennelse og forverring av kroniske grunnsykdommer. Det er anslått at 5000 personer blir lagt inn på sykehus med influensa årlig, og at 900 personer dør som følge av sykdommen. Influensavaksinen kan redde mange av disse, og forebygge alvorlige helseplager. Vaksinerte er også mindre utsatt for hjerteinfarkt og hjerneslag i influensasesongen enn uvaksinerte.

Grupper som er særlig sårbare for influensa er blant annet eldre over 65 år, beboere i omsorgsboliger og sykehjem, kronisk syke og helsepersonell med pasientkontakt.

– Mennesker i risikogruppene, som eldre, bør ta vaksine mot influensa hvert år. Dette er nødvendig fordi influensavirus endrer seg hele tiden, og vaksinen tilpasses disse endringene hvert år, sier bydelsoverlege Trude Bakke. Hun understreker at det er trygt å ta influensavaksine, og at den har ikke farlige bivirkninger.

Bydel Stovner tilbyr influensavaksine for personer over 65 år. Interesserte kan møte opp hos bydelen og få satt vaksine av helsepersonell. Påmelding ikke nødvendig.

Pris kr. 100, vi har betalingsterminal.

Dato: 28.oktober og 14.november

Tid: Kl.14 til kl.17

Sted: Bydelssalen hos Bydel Stovner, Karl Fossums vei 30

Om du har spørsmål, kan du kontakte bydelsoverlege Trude Bakke, tlf. 920 42 063, eller helsesykepleier Åshild Margrete Nilsen, tlf. 906 71 529

Influensavaksinen for sesongen 2019/2010 beskytter mot fire ulike virus, mot tidligere år hvor den beskyttet mot tre virus. 

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.