Følg Bydel Stovner

Prosjektet IdeaNote legges på is: Krever mer struktur og kultur

Nyhet   •   mai 16, 2018 08:45 CEST

IDEANOTE: Bydel Stovner har testet ut IdeaNote – en digital forslagskasse for medarbeidere.

Siden september 2017 har Bydel Stovner hatt et prosjekt kalt IdeaNote gående, en digital forslagskasse for medarbeidere. Etter evaluering har det blitt besluttet at Bydel Stovner ikke går videre med prosjektet i denne omgang fordi det ikke har vært en organisering på plass som kan følge opp og realisere forslagene som kommer inn.

Beslutningen om å ikke videreføre arbeidet med IdeaNote er tatt av bydelens porteføljestyre. Det består av bydelens ledergruppe, og er en struktur for å sikre at vi gjør de riktige tingene, og gjør de riktige tingene på en riktig måte. Bakgrunnen for beslutningen om å ikke gå videre med IdeaNote er at man ikke har en struktur og system som kan følge opp ideene på en slik måte at man får gevinster av verktøyet. I prosjekter som dette vil det fort være at man stopper prosjekter fordi man ser man ikke har eller får de gevinstene man ønsker.

– Det er viktig for meg at vi også stopper prosjekter som i utgangspunktet er gode ideer, men som ikke gir gevinster i praksis. Da tar vi vår lederoppgave alvorlig, forteller bydelsdirektør Alv H. Sørland.

Han mener vi kommer til å se mer av dette fremover og at det er suksess å lære.

– Jeg er fornøyd med gjennomføringen av prosjektet, at vi har forsøkt og med alt det vi har lært underveis. Den som ikke tør å prøve, får heller ikke gevinstene. Hvis man ser til prosjektteori, vil man kunne oppleve dette mange flere ganger, forteller han.

I prosjektteori kan man referere til målrettet prosjektstyring (MRPS). Metoden er vel anvendt innenfor prosjektfaget, og fokuserer på hva prosjektet skal oppnå av verdiskapning, og eierskap til planene gjennom samarbeid og utarbeiding/gjennomføring av dem. I denne metoden er PSO (person-, system-og organisasjonsutvikling) sentral. Ny teknologi krever endringer i måten virksomheten er organisert på, og hvilke kunnskaper og egenskaper medarbeiderne har.

Da arbeidet med IdeaNote startet hadde prosjektgruppa et stort fokus på å få folk inn på plattformen, og brukte mye tid på å tilrettelegge, informere og veilede medarbeidere. Det som da skjedde var at planen for hvordan man skulle håndtere alle innspillene ikke var god nok.

– Ideen med en plattform som IdeaNote er god, men det krever mer struktur og arbeid med kultur, avslutter Sørland.

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.